Hatta toprak almadan sınırımızı koruyacak şekilde de bombalayarak İranı barışa zorlayabiliriz.

? Senin planın nedir dostum. Ben kendi planımı belirttim çok daha iyi bir düşüncen varsa söyleyebilirsin ortak bir forum burası.

Bize her hafta balistik füze atacaklar bizde oturacak mıyız bu mu yani yapacağımız?

Yeter artık başlayacağım iranına. NATO gücünü arkamıza alıp bir kara harekatıyla şunları 2 haftada unufak etsek de bitse bu çile. Hem toprak da alırız. Tabii bunun bir geri dönüşü olur elbette ama bu gidişle 3 5 demeden sürekli füze gelecek ülkeye. Hazır Amerikan gemileri de denizdeyken ortak bir harekat başlatalım 15 günde bitsin İran. Çok zor değil bu arada Amerikan, İsrail ve Türkiye savaş uçakları zırhlı araçları ve taktiksel hedefleri vuracak. SİHA'lar da şehir içi askerin girmesinin zor olduğu yerleri bombalayacak bu iş bitecek. Ek NATO desteklerini de aldık mı tamamdır.
15 günde mi? Suriye bile 10 yil surdu Iran gibi ABD'nin %70 yuzolcumune sahip bir ulkeyi 15 gunde bitirmek? Hmmmm.

ABD isterse İran'ı halledebilir rahatça, canı istemiyor ya da başka planları var. Belki savaş suçunu İran'a yıkıp ülkeyi ele geçirebilirler. İsrail'e bakarsan sadece bina yıkılıyor, ölü sayısı ciddi anlamda az. Ama İran aynı durumda değil, bir füze de yüzlerce kişi ölüyor. Sadece füzeleri rastgele fırlatıyor, bazıları tutuyor. Adamlar yeni lider seçiyor, ertesi gün ölüm haberi geliyor. Bir kaç güne İran düşer. Kara hareketi erteleme sebebi, planlar henüz bitmemiştir. İstihbarat yeterince sağlanırsa ya da İran'ın gücü ciddi anlamda düşerse başlarla diye düşünüyorum karaya asker çıkarmaya. Kimse kör körüne dünyanın öbür ucundan karaya asker çıkarmak istemez.

Yeter artık başlayacağım iranına. NATO gücünü arkamıza alıp bir kara harekatıyla şunları 2 haftada unufak etsek de bitse bu çile. Hem toprak da alırız. Tabii bunun bir geri dönüşü olur elbette ama bu gidişle 3 5 demeden sürekli füze gelecek ülkeye. Hazır Amerikan gemileri de denizdeyken ortak bir harekat başlatalım 15 günde bitsin İran. Çok zor değil bu arada Amerikan, İsrail ve Türkiye savaş uçakları zırhlı araçları ve taktiksel hedefleri vuracak. SİHA'lar da şehir içi askerin girmesinin zor olduğu yerleri bombalayacak bu iş bitecek. Ek NATO desteklerini de aldık mı tamamdır.
Gedim kusura bakma ancak ben maalesef senin gibi dusunemedim nedense. Gedim birincisi NATO savas durumunda bile dusundugumuz gibi tak diye dahil olmayacak yuksek ihtimal once destek saglarlar is çok ciddiye binerse yaptırımlar ile karsilasirlarsa askeri mudahalede bulunurlar gibime geliyor gedi, Ayrıca İran'ın arazisi inanılmaz dağlık ve zor bir arazi Amerika çıkarma yapsa bile irana arazi kosularindan vb. başarılı olamayabilir. Aynı şekilde biz de çıkarma yaparsak hem savas uzun surer bu kesin 10 15 gunde bitemez maalesef. Ayrica terör de cozutmaya başlar gibime geliyor. Maalesef bu savas olaylari girdi bitti olacak şeyler gibime gelmiyor gedim. Ben boyle düşünüyorum yani gedim durust olursam eger.

Dostum bana kalirsa İranda manyak bir istihbarat sorunu var ya da rol yapiyorlar. Nereye fuze atsalar biz yapmadık etmedik diyorlar. Eğer füzeler artarsa misilleme yapilabilir ancak sırf güç gösterisi icin bir sürü mehmetçiğe zarar getirebilecek bir operasyon yapilmamali bence. Eğer karasal operasyon baslatirsa İran Türkiye'ye bunun sonu cok kötü olur bunu biliyorlar. Eğer Türkiye Amerika ya karasal saldiri icin izin verirse İran zora girer ondan karasal saldiri bence yapmazlar. Ayrica diyelim ki aldik İran'ı yine kaynaklarini cok yuksek ihtimal kullanamaz cok daha zor bir duruma duserdik, oradaki petrol yoğunluğundan ambargo ustune ambargo yerdik gibime geliyor gedim. Yani hem karasal hem havasal operasyon isler ciddilesmedikce cokta mantıklı değil gibi dostum, hemde savunma sanayi de bu kadar guclenmeye basladigimiz bir devirde.

Açıksası bu olayın gündeme gelmemesi çok saçma. İncirlik üstüne 150 Km uzaklıkta füze düşmesi nasıl konuşulmuyor?
Strateji oyunu oynamayı azalt. Savaş güzel bir şey değildir.

Hatta toprak almadan sınırımızı koruyacak şekilde de bombalayarak İran'ı barışa zorlayabiliriz.

Senin planın nedir dostum. Ben kendi planımı belirttim çok daha iyi bir düşüncen varsa söyleyebilirsin ortak bir forum burası.

Bize her hafta balistik füze atacaklar bizde oturacak mıyız bu mu yani yapacağımız?

İran füzelerine karşı aktif bir savunma sistemimiz bile yokken bu savaşa girmek mantıklı mı?

Açıksası bu olayın gündeme gelmemesi çok saçma. İncirlik üstüne 150 Km uzaklıkta füze düşmesi nasıl konuşulmuyor?

Strateji oyunu oynamayı azalt. Savaş güzel bir şey değildir.

Savaşın güzel bir şey olmadığını ben de biliyorum. Ancak sizde ülkemize 2 tane bilerek balistik etkili füze atıldığını unutmayın. Şimdiden hazırlıklı olun savaşa.
Bir İran füzesi 150 bin dolar. Savunmak için fırlatılan füze yaklaşık 30 milyon dolar değerinde. Sizce NATO ne kadar süre bu füzeyle koruyacak bizi? Ortak harekatlarla hızlı bir biçimde İran'ın füze yataklarının hepsinin imhası şart. Yoksa birkaç güne tepemize düşen bir balistik füze görebiliriz. Demedi demeyin.
Ayrıca şu HOI4(oynamıyorum) veya okuduğum Liseyle alakalı muhabbetlerini de pek ciddiye aldığımı söyleyemem.