Merhaba, bugün bir Bluetooth modülü aldım. Bir USB çıkışı bağladım, hatta PS4 kolumu da bağladım ve ayarlardan gerekli işlemleri yaptım.
Fakat iş oyuna gelince hiçbir şekilde çalışmıyor. Ne geri çıkabiliyorum ne de aşağıya inebiliyorum.
Çözümü nedir acaba?
Sorunun çözülmesi için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
1.
Bluetooth Bağlantı Kontrolü:
- PS4 kolunu Bluetooth modülüne bağlayıp bağlamadığını kontrol et.
- Başka bir Bluetooth cihazını (örneğin telefon) modül ile bağlayarak, modülün çalışıp çalışmadığını test et.
2.
Driver Güncellemeleri:
- Bilgisayarının Bluetooth modülü için en güncel sürücülerin yüklü olduğundan emin ol.
- Aygıt Yöneticisi'ne git: Başlat menüsüne sağ tıkla ve "Aygıt Yöneticisi" yaz.
- "Bluetooth" kısmını genişlet ve modülün üzerine sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seç.
3.
Oyundaki Ayarlar:
- EA FC 25 oyununu aç ve ayarlar menüsünden kontrolcü ayarlarını kontrol et.
- "Kontrolcü tipi" veya "Bluetooth kontrolcü" seçeneğinin doğru seçildiğinden emin ol.
4.
USB Portunu Kontrol Et:
- Bluetooth modülünü farklı bir USB portuna takarak tekrar dene.
- Mümkünse USB 2.0 portlarını tercih et.
5.
Oyun Dosyalarını Kontrol Et:
- Oyunun dosyalarının bütünlüğünü kontrol et: Bunun için oyun platformuna (Steam, Origin vb.) bağlı olarak ilgili seçenekleri kullanarak dosya bütünlüğünü doğrula.
6.
Güç Tasarrufu Ayarları:
- Güç ayarlarını kontrol et: Aygıt Yöneticisi'nde Bluetooth modülünü sağ tıklayıp "Özellikler"e gir, "Güç Yönetimi" sekmesinde "Bilgisayar bu cihazı kapatmasına izin ver" seçeneğini kaldır.
7.
Alternatif Test:
- Farklı bir oyun deneyerek kontrolcünün modüle düzgün bağlanıp bağlanmadığını kontrol et.
Bu adımları izledikten sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol et. Eğer sorun devam ederse daha fazla bilgi verebilirsen yardımcı olmaya çalışabilirim.