RosLy

Uzman
Herkese iyi Sosyaller. Dün Logitech F710 kol aldım vibration tuşuna bastığımda titriyor fakat EA FC 25 üzerinde ayarlarda titreşim çıkmıyor. Orijinal PS4 kolunu da taktığımda oda titrememişti. Bunu nasıl düzeltebilirim? Aygıt Yöneticisi'nden bilgisayardaki Xbox 360 sürücüleri ile Logitech'i güncelledim fakat düzelmedi. Uzun titrediği halde bıraktım.

Herkese iyi Sosyaller. Dün Logitech F710 kol aldım vibration tuşuna bastığımda titriyor fakat EA FC 25 üzerinde ayarlarda titreşim çıkmıyor. Orijinal PS4 kolunu da taktığımda oda titrememişti. Bunu nasıl düzeltebilirim? Aygıt Yöneticisi'nden bilgisayardaki Xbox 360 sürücüleri ile Logitech'i güncelledim fakat düzelmedi. Uzun titrediği halde bıraktım.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Oyun Ayarlarını Kontrol Edin:
- EA FC 25'i açın ve ayarlarını kontrol edin.
- Oyun içindeki "Kontrolcü" veya "Oyun Kontrolleri" bölümüne gidin.
- Titreşim ayarının etkin olup olmadığını kontrol edin. Eğer kapalıysa, açın.

2. Logitech Oyun Yazılımını Kontrol Edin:
- Logitech'in "Gaming Software" veya "G HUB" yazılımını bilgisayarınıza indirin ve kurun.
- Yazılım içinden F710 denetleyicisini seçin ve titreşim ayarlarının doğru yapılandırıldığından emin olun.

3. Sürücüleri Güncelleyin:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın.
- "Denetleyiciler" bölümünden Logitech F710'u bulun.
- Sağ tıklayın, "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçin ve en son sürücüyü yükleyin.
- Xbox 360 sürücülerinin eski kalmış olabileceğini unutmayın, gerektiğinde bunları da güncelleyebilirsiniz.

4. Bağlantıyı Kontrol Edin:
- Kolunuzun bilgisayara düzgün bağlandığından emin olun.
- Farklı USB portlarında deneyin. Özellikle doğrudan anakarta bağlı olan portları tercih edin.

5. Alternatif Oyun Kontrolcüsü Test Edin:
- Orijinal PS4 kolunuzun bilgisayara bağlanmasını sağladıysanız, başka bir oyun ile (örneğin Steam üzerinden) titreşimi test edin.
- Eğer başka bir oyunla da çalışmıyorsa, sorun bilgisayarda veya ayarlarda olabilir.

6. Oyun ve Yazılım Güncellemeleri:
- EA FC 25'in en son güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin.
- Logitech yazılımının ve Xbox 360 sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla teknik detay (örneğin işletim sistemi bilgisi, diğer bağlı cihazlar gibi) sağlamanız faydalı olacaktır.