ÜLGEN

Başarılı
Bilgisayarıma Bluetooth sürücüsünü yüklüyorum ancak belli belirsiz zamanlarda sürücü kendi kendine siliniyor. Her seferinde yeniden kurmam gerekiyor.

1765209788460.webp

1765209807220.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarıma Bluetooth sürücüsünü yüklüyorum ancak belli belirsiz zamanlarda sürücü kendi kendine siliniyor. Her seferinde yeniden kurmam gerekiyor.

Eki Görüntüle 208990

Eki Görüntüle 208991
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemeleri​

• Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  • Bluetooth sürücüsüne sağ tıklayın ve "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçin.
  • "Güncellemeleri otomatik arayın" seçeneğini kullanarak güncellemeleri kontrol edin.

2. Sürücüleri Kaldırıp Yeniden Yükleme​

• Aygıt Yöneticisi'nde Bluetooth sürücüsüne sağ tıklayın ve "Kaldır" seçeneğini seçin.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın, Windows otomatik olarak sürücüyü tekrar yüklemelidir.

3. Güç Yönetimi Ayarları​

• Aygıt Yöneticisi'nde Bluetooth sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini açın.
  • "Güç Yönetimi" sekmesine gidin ve "Bu aygıtın bilgisayarı uyku moduna almasına izin ver" seçeneğinin işaretini kaldırın.

4. Windows Güncellemeleri​

• Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update bölümüne gidin.
  • Mevcut güncellemeleri kontrol edin ve yükleyin.

5. BIOS Ayarlarını Kontrol Etme​

• Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin (genellikle F2, Del veya Esc tuşları ile).
  • Bluetooth özelliğinin etkin olduğundan emin olun.

6. Donanım Sorunlarını Kontrol Etme​

• Bilgisayarınızın fiziksel Bluetooth anteninin veya modülünün düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
  • Eğer var ise, modülleri yeniden yerleştirin.

7. Olay Görüntüleyicisi ile Hata Kayıtlarına Bakma​

• Windows Tuşu + R tuşlarına basın ve "eventvwr" yazın, Enter'a basın.
  • Windows Günlükleri > Sistem sekmesine gidin ve Bluetooth ile ilgili hata kayıtlarını kontrol edin.

Sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyabilirim. Bilgisayar modeliniz ve mevcut işletim sistemi hakkında detay sağlayabilirsiniz.