Benjamin1

Çalışkan
İlk kez bu işlerle uğraşıyorum, aklımda Raspberry Pi Zero 2W ile bir AI agent BMO tasarlamak vardı. Ekran olarak 5 inch IPS HDMI düşündüm ama bu 3 özelliği taşıyan bir ekran TR'de bulamadım. Malum yurt dışından da alışveriş yapamıyoruz. Bu durumda projeye başlayamadım. Bu konuda önerisi olan veya bana yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.

İlk kez bu işlerle uğraşıyorum, aklımda Raspberry Pi Zero 2W ile bir AI agent BMO tasarlamak vardı. Ekran olarak 5 inch IPS HDMI düşündüm ama bu 3 özelliği taşıyan bir ekran TR'de bulamadım. Malum yurt dışından da alışveriş yapamıyoruz. Bu durumda projeye başlayamadım. Bu konuda önerisi olan veya bana yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.
Çin pazarında her şey dolu da TR pazarında sıkıntı hocam, varsa bile internette çoook zor bulursun.

Çin pazarında her şey dolu da TR pazarında sıkıntı hocam, varsa bile internette çok zor bulursun.

Hocam 3 gündür araştırıyorum fakat yani bu 3 özelliği taşıyan bir ekran bulamadım, DSI arayüzlü olanlar var ama Zero da girişi olmadığı için işe yaramaz, HDMI olması lazım. Çin'de çok var ama bu son yasalardan sonra alamıyoruz maalesef. TR'de bu 3 özelliğe sahip ekran bulma işi samanlıkta iğne aramakla bir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizde zero halihazirda var mi hocam? Yoksa ikinci el tam boy alternatiflere (Pi3, Pi4 gibi) ekran bulmak daha kolay olur diye dusunuyorum.

Elinizde Zero halihazirda var mi hocam? Yoksa ikinci el tam boy alternatiflere (Pi3, PI4 gibi) ekran bulmak daha kolay olur diye dusunuyorum.

Elimde şu an yok, önce her şeyi netleştirip ondan sonra almayı düşündüm. Diğer Pi serileri proje için fazla gelecek ve bütçemi aşacak bu yüzden onları düşünmüyorum ama dediğiniz gibi diğer Pi serileri için ekran daha rahat bulunabiliyor.

Dostum, bunu ticaret bakanlığı'na bildir. En azından neye sebep olduklarını bilsinler.

Benim projem yine hobi sayılabilir ama ülkeye katkısı olacak önemli projeler için kesinlikle yurt dışından alışveriş yapılması gerekiyor. Bu yasa kadar saçma bir yasa olamaz. Burada ürünü bulamıyorsun, hadi buldun diyelim bu sefer de kan emici ithalatçılar fiyatı 1 olan ürünü 4'e satıyorlar. Saçmalık ama ne desek değişmez, Discord 1 senedir kapalı Discord da suç işleyen veletler hala suç işlemeye devam ediyorlar.

Son düzenleme:
Elimde şu an yok, önce her şeyi netleştirip ondan sonra almayı düşündüm. Diğer Pi serileri proje için fazla gelecek ve bütçemi aşacak bu yüzden onları düşünmüyorum ama dediğiniz gibi diğer Pi serileri için ekran daha rahat bulunabiliyor.

HDMI ekran bulana kadar, ayni butceye geir hocam. En azindan fazladan islemci gucune sahip olursunuz. İkinci el bir Pi3 ile Zero2W'nin fiyat farki o kadar yok diye biliyorum.