ozgunokia

Üstün
Makaleler
1
Dışarıda aniden ansızın bir böbreklerim inanılmaz ağırdı. Eve gelince krem falan sürdüm geçti. Şu an bir şey yok. 15 dakika falan sürdü. Bu alanda hastalık yaşayan arkadaşlar, bir sorunun göstergesi vs. olabilir mi?

Tabii ki olabilir. Devam ederse doktora gitmelisin.

Böbrek deyince su. Su tüket bol bol. Sıcak havalarda susuz kalmışsındır belki.
Hocam bugün hiç su tüketmemiştim. Normalde su tüketmeyi çok severim ancak aklıma geldi ağrıdan sonra. Umarım taş falan değildir inanılmaz korkuyorum o tarz durumlardan.

Krem surup gectiyse o kas agrisi bobrek degil. O bolgeye elinle masaj yap agri hissediosan o kas agrisidir. Üroloji, dahiliyeye ayrica gorun icin rahat etsin.

Bende birkaç gün herhalde dengesiz oturduğum için belim ağrıyor diye düşünüyordum. Hasta olduğum bir gün öksürüğünde etkisiyle taşı yerinden oynattım ve mükemmel bir ağrı yaptı. Çok geçmeden kontrole görünmenizi öneririm.
Taş kırdırma tedavisi oldum ama muhtemelen ben pek düşüremedim, ara sıra hissediyorum kendisini.

Bende birkaç gün herhalde dengesiz oturduğum için belim ağrıyor diye düşünüyordum. Hasta olduğum bir gün öksürüğünde etkisiyle taşı yerinden oynattım ve mükemmel bir ağrı yaptı. Çok geçmeden kontrole görünmenizi öneririm.
Taş kırdırma tedavisi oldum ama muhtemelen ben pek düşüremedim, ara sıra hissediyorum kendisini.
Ağrı ortalama ne kadar sürdü?

Fazla ağır aktivite yaptıysan, uzun bir süre su içmediysen, bel bölgen rüzgara maruz kaldıysa böbreklerin ağrıyabilir gayet normal. Hiç ağrımaz diye bir kaide yok. Ben kışın bile günde 2 litreden az su tüketen bir insan değilim uzun süre su içmediysem böbreklerim ağrı yapar mesela. Vücud su içmeye alışık çünkü. Ağrıdı diye hemen bir sorun var diyemeyiz. Eğer rüzgar çarptıysa onu böbrek ağrısı olarak da hissetmiş olabilirsin.

Fazla ağır aktivite yaptıysan, uzun bir süre su içmediysen, bel bölgen rüzgara maruz kaldıysa böbreklerin ağrıyabilir gayet normal. Hiç ağrımaz diye bir kaide yok. Ben kışın bile günde 2 litreden az su tüketen bir insan değilim uzun süre su içmediysem böbreklerim ağrı yapar mesela. Vücud su içmeye alışık çünkü. Ağrıdı diye hemen bir sorun var diyemeyiz. Eğer rüzgar çarptıysa onu böbrek ağrısı olarak da hissetmiş olabilirsin.
Hocam bu daha 1 yıl önce falan olmuştu. Bugün olunca onu hatırladım ancak Google falan çok paranoyak yaptı beni. Ayrıca son 2 gündür 24 saatten uzun süredir uyanık kaldığım oldu. Bugün erken yattım daha.

Belki 10 dakika belki 20 dakika ama ciddi şiddetli bir ağrı. Sabit durabildiysen kıvranmadıysan çok panik yapacak bir durum yok, yine de kontrole gidebilirsin. Sonrasında ise ortalama 1 hafta ağrı yaptı, muhtemelen şu an kendine yine bir yer edindi beni rahatsız etmiyor.
Sabit duramadım genel olarak.