Spor yapıp kas yapmayı çok kere denedim. Hepsinde başarısız oldum. Düzenli spor yapmak her şeyden önce inanç gerektirir. Bundan dolayı onlara saygım var.
Fakat, erken ölecekleri bir gerçek.
Spor yapıp kas yapmayı çok kere denedim. Hepsinde başarısız oldum. Düzenli spor yapmak her şeyden önce inanç gerektirir. Bundan dolayı onlara saygım var.
Fakat, erken ölecekleri bir gerçek.
Ağırlık kaldırıp indirme en acısız olanı, çoğu sporun kondisyon antrenmanları ve müsabakaları kat kat acılı.
Mazojistlik değil bence, çok ufak bir acı. Sayılmaz bile. Birkaç sene sonra ağırlık kalfırırken meydana gelen acıya tolerans artıyor hatta, acı rahatsız etmiyor.
Odağa bakılmalı, mazoşist dediğin şeyin bile birçok alt türü varken temelde asıl amaç sonucu ızdırap ve zarar olan bir şeyi yaparken keyif almak. Fakat vücut geliştirmede asıl amaç kas kütlesi kazanmak olduğu için yaşanılan acıyı sonuca ulaşma gayreti olarak görülüyor.
Yine de tamamen haksız değilsin, vücut geliştirirken bir yandan verdiği acıdan haz alanlar hatta daha komiği bunun birer sapkın self-parafili fetişi olarak deneyimleyen de var.
Ve yine vücut geliştirenlerin çoğu bunu sağlıklı olmak için, güçlü olmak için ve kadınları kendilerine çekmek için yapıyor. Odak bu olunca da acı arka plan bir şey oluyor (son ürün değil) ve zamanla hiç umursanmıyor.
Herhangi bir doktor söyler bunu, merak etmeyin. Steroid basmasına gerek yok. Kas kütlesi koydukça kalbin üzerindeki yük artacaktır.
Doğal olarak kütleniz çok büyüdüğünde (mesela Tuna Tavus), kalp durduğu yerde fazla çalışacaktır.
Yüksek oranda Protein,kreatin kullanımı da böbreklerinizi yoracaktır.
Mesela Tuna Tavus'un böyle giderse 50 yaşına gelmeden kalp krizinden öleceğine adım gibi eminim. Body'ciyseniz iki senede bir kardiyolog'a kontrole gidin.
Herhangi bir doktor söyler bunu, merak etmeyin. Steroid basmasına gerek yok. Kas kütlesi koydukça kalbin üzerindeki yük artacaktır.
Doğal olarak kütleniz çok büyüdüğünde (mesela Tuna Tavus), kalp durduğu yerde fazla çalışacaktır.
Yüksek oranda Protein,kreatin kullanımı da böbreklerinizi yoracaktır.
Mesela Tuna Tavus'un böyle giderse 50 yaşına gelmeden kalp krizinden öleceğine adım gibi eminim. Body'ciyseniz iki senede bir kardiyolog'a kontrole gidin.
@except, Asıl düzenli spor yapan insanlar daha çol yaşayacak. Niye biliyor musun? Kalp de bir kas, sen spor yaparken bir yandan kalbini de çalıştırıyorsun. Kalp kasın güçlenince de aynı miktar kanı daha az çalışarak pompalıyor. Sen hareketsiz bir yaşam sürebilrsin ama çok istiyorsan.
Vücut geliştirmektense sağlık için yapıyosan disiplin yeterli olacaktır ama vücut geliştiriceksen ve yarışmalara vs giriceksen irade gerekir, iradenin sağlam olması gerekir eğer iradesizsen gelişemezsin, sizin dediğiniz gibi düşünülürse herkes mazoşist.