"Boot Chime" aktif olunca boot süresi artıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aykut551
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 237
  • Etiketler Etiketler
    boot

Aykut551

Yetkin
Makaleler
1
Bağlantıdaki videodaki gibi çok yavaş. Boot chime kapatıp denemedim fakat picker ile seçtiğimde çok hızlıydı.

Config:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınız sanırsam UEFI(BIOS)'de çok kalıyor. İki tane USB'de WD cihazının bağlı olduğunu gördüm. Bozuk veya eski HDD'ler, UEFI sürecini çok uzatır ve bilgisyarın açılmasını geciktirebilir. Chime yokken hızlı açıldığını söylemişsiniz ancak mümkünse lüzumsuz aygıtları bilgisayarınızdan çıkarıp dener misiniz? Sadece macOS yüklü disk mümkünse kalsın. OpenCore plist'inize de -v yani verbose boot argümanını eklerseniz daha detaylı çıktı alırsınız, belki size fikir verebilir bu konuda.

Hocam çıktı alıp atacağım WD disk zaten USB üstünden bağlıydı diğer diski sattım sadece şu an depolama aygıtı olarak macOS diskim var.

Log ektedir.
Video:

Dosya Ekleri

Son düzenleme:
Arada çok bekliyor. Bu ya bootloader'da ya da UEFI'de gerçekleşiyor, siyah ekran olduğu için yorum yapamıyorum. Bir Linux dağıtımını USB'den çalıştırıp tek bir komutla UEFI'de yani BIOS'da kalma sürümünü alabiliyoruz eğer fikir edinilebilir. Sadece chime dediğiniz için çok gerekli mi onu da bilmiyorum.

OpenCore ile alakalıysa ben bootu ne uzatır, hiç bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…