Sansar Salvo

Uzman
Diğer SSD'me macOS Mojave kurmayı planlıyorum ve Valorant oynamayı severim.

Sistem özelliklerim tam uyumlu fakat gerekirse: RX590 8 GB Ryzen 5 2600 MSI B450M gamıng-Plus ve 16 GB XPG DDR4 RAM.

macOS'i daha önceden kullanmıştım ve en seviğim işletim sistemidir. Secure Boot açıkken Valorant'a girmek veya Secure Boot kapalıyken Hackintosh yapmanın imkanı yok mudur?

EFI dosyamı kendim özel hazırladım.

@tarko @Recep Baltaş

Diğer SSD'me macOS Mojave kurmayı planlıyorum ve Valorant oynamayı severim.

Sistem özelliklerim tam uyumlu fakat gerekirse: RX590 8 GB Ryzen 5 2600 MSI B450M gamıng-Plus ve 16 GB XPG DDR4 RAM.

MacOS'i daha önceden kullanmıştım ve en seviğim işletim sistemidir. Secure Boot açıkken Valorant'a girmek veya Secure Boot kapalıyken Hackintosh yapmanın imkanı yok mudur?

EFI dosyamı kendim özel hazırladım.

@tarko @Recep Baltaş

Bir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.

Maalesef 11 LTSC kullanıyorum hocam Windows10a çekip denesem? Kesinlikle olur mu?

Windows 10 LTSC indir 10 20dk da iner. İlk yapacağın iş Valorant indir ve dene (Secure Boot kapalı) bir 10 dk poligonda takıl oyun hata vermezse çalışıyordur ki Windows 10 kullanırken 11'e geçtiğinde Secure Boot hatası almıştım. Güncelleme vs gelmediyse öyle olmalı.

Hocam BIOS'tan açın. Windows 10 dönmeye gerek yok bence.

Açacağım da Dual boot üzerinden malum siteden aldığım ISO ile kuracağım macOS Secure Boot kapatmama izin vermiyor ama Windows üzerinden Valorant oynarken Secure Boot hatası alırım.

Windows 10 LTSC indir 10 20dk da iner. İlk yapacağın iş Valorant indir ve dene (Secure Boot kapalı) bir 10 dk poligonda takıl oyun hata vermezse çalışıyordur ki Windows 10 kullanırken 11'e geçtiğinde Secure Boot hatası almıştım. Güncelleme vs gelmediyse öyle olmalı.

Hocam Valorant yeni motora geçtiğinden dolayı Secure Boot'un Windows 10 üzerinden sıkıntı çıkarmasının normal olacağını düşünüyorum.

Hocam Valorant yeni motora geçtiğinden dolayı Secure Boot'un Windows 10 üzerinden sıkıntı çıkarmasının normal olacağını düşünüyorum.

Motordan alakası yok bence. 11 ile geldi bu Secure Boot olayları. 10 kullananlarda Secure Boot kapalıda kullanılır yüksek ihtimalle. YT'den bakabilirsin

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-09 002819.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-09 002819.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 51