Alessandro Del Piero

Başarılı
Elimde bir HDD var. İçinde Windows formatı atıyorum fakat sistem BIOS'a atıp duruyordu. Dedim bu ayarı açayım ve görüntü alabilirim belki dedim açtım fakat bu ayardaki kısıtlamalar vesaire nedir? Oyun oynanır mı?

Bugüne kadar gördüğüm en garip sorulardan biri... Adım adım gidelim:
  • Boot from onboard LAN demek, ağ üzerindeki bir sistemden önyükleme yap demek. Ağda da bunun için hazır bekleyen bir sistem yoksa bunu yapamazsınız ki bu soruyu soran birinin evinde olmadığına %100 eminim :)
    • Bu özellik günümüzde disksiz internet kafe sistemlerinde kullanılıyor, CCBoot yazılımı ile.
  • Eğer siz Boot from onboard LAN özelliğini açında sabit diskten sistemi açabiliyorsanız, bu durumda -garip ama- sistem önce ağdan açılmaya çalışıyor, o esnada harcanan zamanda da sabit disk devri 7200'e ulaştığı için disk okunabilir hale geliyor ve sistem öyle açılıyor. Tabi sisteminiz açıldıysa. Çünkü konuda buna dair bir bilgi de yok.
  • Genel olarak dediğim gibi internet kafeler ağdan Windows çalıştırıp (Boot form LAN/PXE) oyunları oyntabiliyorlar.

Bugüne kadar gördüğüm en garip sorulardan biri... Adım adım gidelim:
  • Boot from onboard LAN demek, ağ üzerindeki bir sistemden önyükleme yap demek. Ağda da bunun için hazır bekleyen bir sistem yoksa bunu yapamazsınız ki bu soruyu soran birinin evinde olmadığına %100 eminim :)
    • Bu özellik günümüzde disksiz internet kafe sistemlerinde kullanılıyor, CCBoot yazılımı ile.
  • Eğer siz Boot from onboard LAN özelliğini açında sabit diskten sistemi açabiliyorsanız, bu durumda -garip ama- sistem önce ağdan açılmaya çalışıyor, o esnada harcanan zamanda da sabit disk devri 7200'e ulaştığı için disk okunabilir hale geliyor ve sistem öyle açılıyor. Tabii sisteminiz açıldıysa. Çünkü konuda buna dair bir bilgi de yok.
  • Genel olarak dediğim gibi internet kafeler ağdan Windows çalıştırıp (Boot form LAN/PXE) oyunları oyntabiliyorlar.

Sistem açıldı HDD'yi de görüyor. Onboard LAN'ı kapatınca HDD BIOS'ta görünüyor fakat Windows açılmıyor. Bu HDD'nin sağlığı ile alakalı mı?

Sistem açıldı HDD'yi de görüyor.
Windows henüz açılmadı ama bu aşamada?

Onboard LAN'ı kapatınca HDD BIOS'ta görünüyor fakat Windows açılmıyor.
Onboard LAN'ı açınca Windows açılıyor mu? Yani öyle bir yazıyorsun ki, olaylar sanki Onboard LAN arasında dönüyormuş gibi. Hayır bi' kere Boot form LAN ile Onboard bile ayrı ayır şeyler.

Bu HDD'nin sağlığı ile alakalı mı?
Şu aşamada hala bilemiyorum. Bu HDD'de kurulu bir Windows var mı?

Onboard LAN'ı açınca Windows açılıyor mu? Yani öyle bir yazıyorsun ki, olaylar sani Onboard LAN arasında dönüyormuş gibi. Hayır bi' kere Boot form LAN ile Onboard bile ayrı ayır şeyler.

Evet Windows 8.1 kurulu ve sistem açıldı. Onboard LAN'ı açınca olduğu için sandım bu ayar ile alakalı ama alakası yok gibi.

Onboard LAN'ı açınca Windows açılıyor mu? Yani öyle bir yazıyorsun ki, olaylar sani Onboard LAN arasında dönüyormuş gibi. Hayır bi' kere Boot form LAN ile Onboard bile ayrı ayır şeyler.

Sistem gene BIOS'a attığında Secure Boot'u Custom yaptım sonra save and exit dedim. Dedim biraz kurcalayayım onboard LAN'ı açtım ve sistem garip bir şekilde görüntü verdi.

Son düzenleyen: Moderatör: