Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkanrd

Üyecik
Merhaba. Geçen gün tozlu ve kablolaması kötü olduğu için arkadaşlarla toplanıp sistemimi sıfırdan topladık. Her şeyi sıfırdan temizleyip geri taktık. Tekte çalıştı hiçbir sorun olmadan daha önceden de bilgisayarımla alakalı hiçbir sorun yaşamadım. Birkaç gündür bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu. Sabah açtığımda monitöre görüntü gelmedi. Klavye mouse çalışmıyordu ve anakartta CPU ışığı yanıyordu. Meğerse CPU'nun PIN'i biraz gevşekmiş, onu takınca CPU ışığı gitti anakarttaki ancak şu an BOOT ışığı yanıyor. Klavye mouse çalışıyor ancak ekrana yine görüntü gelmiyor.

Monitörüm çalışıyor HDMI ve DisplayPort olarak ayrı ayrı denedim. RAM'leri çıkartıp sildim. BIOS pilini çıkartıp tekrar taktım. Statik elektriği de her seferinde boşaltıp deniyorum. Ancak hala monitöre görüntü alamadım. Bazen BOOT ışığı sönüyor ancak ekrana görüntü yine gelmiyor. Sorun ne olabilir?
  • Anakart: MSI B550A Pro
  • Ekran kartı: XFX 6750XT
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X
  • PSU: Corsair 650W
  • RAM: 2x8 Kingston Fury Beast 3200MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bazen işlemci pinlerindeki eğilme ve temas sorunuda bunu yapabiliyor, önce soğutucuyu biraz gevşetip deneyin, anakart slotunda da olabilir, tek tek denemek lazım.
Ekran kartının güç girişini çıkarıp sistemi açtığınızda beyaz VGA LED yanıyor mu?
Birazdan deneyeceğim hocam. Gemini’ye sormuştum m2 ssd tam oturmadıysa bios’a girerken kitleyebilir dedi bana. Bunu denemek hiç aklıma gelmemişti çünkü ssd’yi tanımasa bile en azından bios’a girebilmeliydi.

Boot LED SSD yüzünden veya işletim sistemi boot edilemediği için yanar ama görüntü olması gerekiyor, önce görüntü olayını çözmek lazım, sonra boot durumuna bakılır.

Boot LED SSD yüzünden veya işletim sistemi boot edilemediği için yanar ama görüntü olması gerekiyor, önce görüntü olayını çözmek lazım, sonra boot durumuna bakılır.
Anladım hocam. Dediğinizi denedikten sonra sizi bilgilendireceğim teşekkürler.

Sizce ekran kartıyla alakalı bir sorun olabilir mi?

Yüksek ihtimal ekran kartı montajında sıkıntı var, slota tam oturmadı.
Hocam sistem çalıştığı zaman ekran kartının fanları dönüyor. Ekran kartı çalışır durumda. 1-2 kez sökülüp tekrardan takıldı. Fanların çalışması durumunda hala montajda sıkıntı olabilir mi?

Hocam sistem çalıştığı zaman ekran kartının fanları dönüyor. Ekran kartı çalışır durumda. 1-2 kez sökülüp tekrardan takıldı. Fanların çalışması durumunda hala montajda sıkıntı olabilir mi?
Ayrıca bilgisayar 3-4 gündür çalışır durumdaydı. Sabah bi uyandım sisteme görüntü gelmiyor.

Nokta atışı yapmak zor, deneye deneye bulunabilir, siz güç soketi olmadan deneyin, bakalım VGA LED yakacak mı.

Bir de ekran kartı güç girişini takın görüntü kablosunu ekran kartına takmadan açın sistemi, yine VGA LED yanacak mı kontrol edin.