Biz Techolay Sosyal üyeleri olarak en iyisi paramızı biriktirerek Borsa Ankara oluşumunu kuralım.
Borsa İstanbul üzerinden Türk Hava Yolları, Ford hissesi alabilirdim ama almadım.
NASDAQ ne düşünüyorsa onu düşünüyorum. Eğer vatandaşların buradan para kazanma şansı olsaydı hiç NASDAQ Borsa İstanbul'dan ayrılır mıydı?
İyi akşamlar.

Modern kumarhane. 2-3 sene önce kriptoda çok para var mış hacım diye bakkalından berberine herkes kriptoya girmişti şimdi herkes borsaya giriyor ama kime sorsan herkes "ben kumarbaz değilim araştırıyorum" diyor.
Kripto kumardır. Neye yatırım yapıyorsun? Yatırım yaptığın şey tam olarak ne üretiyor? Tamamen tahtacıya bağlısın.
Borsada da tahtacı etmeni var. Fakat borsa yatırımında bir işe, bir şirkete yatırım yapıyorsun. Belki bu şirket uçak yapıyor, belki evde yediğin basit çikolatayı üretiyor. Sonuçta bir şey üretiyor, ve sen ürettiği şeyi desteklemek için şirkete finansman sağlıyorsun.
1000₺ yatırıp 1 hafta sonra 2000₺ geri almak isteyenler için değildir borsa. O tarz insanlar "burası kumar yeri" deyip elindeki 1000₺'lik malı bana 500₺'den satar. Kazanan yine matematikle ilerleyen uzun vadecidir.

Üretimin harcamaları karşılamadığı halde asgari ücretin çok yüksek olduğu ülkeler ve özellikle resesyona girmiş olan ekonomilerde borsa kâr bırakmaz. Borsaya girenlere de aylar öncesinden uyarımı yaptım:

Screenshot 2024-08-24 at 6.19.40 AM.webp