Rehber Borsada Kazanmak ve Kaybetmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12578
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 523
Çok geçmiş olsun hakikaten. Neyse, en azından size bir ders olmuş. Bana da ikide bir gelip kumar/haram vs. diyorlar. Gülüp geçiyorum.

Sıkıntı yok hocam. Herkes sonuçta mutlaka kaybetmiştir. En büyük yatırımcılar bile servetini neredeyse sıfırlayacakken bir anda milyoner olduklarını söylüyorlar.

Bu konuda babamın her daim söylediği söz şudur: Yatırım yapmasını bilen insan grafik okumasını iyi bilen ve teknik analiz yaparken tüm balinaları da dikkatle takip eden birisidir.
Borsaya girip kazanmak istiyorsanız her şeyi doğru okumayı ve doğru yorumlamayı öğrenmeniz gerek.
Yazı kusursuz, üslup ve bilgilendirme açısından eksiksiz olmuş. Elinize sağlık hocam.

Asıl okuduğunuz için siz sağ olun. Birkaç tane daha makale paylaşacağım. Bundan sonrakiler daha çok tecrübe ağırlıklı olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl okuduğunuz için siz sağ olun. Birkaç tane daha makale paylaşacağım. Bundan sonrakiler daha çok tecrübe ağırlıklı olacak.
Merakla bekliyorum hocam, bu arada kripto para yatırımları için ayrı bir rehber bekliyorum sizden açıkçası.

Herkesin kendine gore bi' stili var, su an icin dunyada sisik bir balon olusmus vaziyette. Hicbir sey ucuz degil. Kisa vadeli al-sat disinda bi' secenek yok.

Konuyla ilgilenen arkadas olursa Harry Markowitz'in Nobel odulu aldigi calismasi olan Modern Portfoy Teorisini incelemesini tavsiye ederim.

Hocam haklısınız ancak sizinki bana kalırsa teorinin dışında değişik bir varsayım olmuş. Tamam, hiçbir şey ucuz değil ancak uzun vadeli yatırım da yapılır bal gibi.

Hocam haklısınız ancak sizinki bana kalırsa teorinin dışında değişik bir varsayım olmuş. Tamam, hiçbir şey ucuz değil ancak uzun vadeli yatırım da yapılır bal gibi.
Bu bir varsayim degil, uzun vadeden kastin 5-10 yil lazim olmayan para ile alip bakmayacaksan al tabi.

Onun disinda zaten hedge yontemi ile bi' portfoy olusturmak gerekiyor. Ama mesela NVIDIA'yi burdan mi alacaksin? Burdan yapsa yapsa 2x yapacak alacagin riske deger mi? Ki zaten cogu yatirimci solo hisse almaz. Turkiye de masrafli is.

Hocam zaten Modern portföy teorisi varsayım değil. Dünya çapında kabul görmüş, artık finansın kurallarından birisi denebilir. Ancak ben sizin dediğinizi anlamadım. Siz diyorsunuz ki kısa vadeli al-sat dışında seçenek yok. Teoride(MPT'de) böyle bir şey yok ki. Bir de şunu unutmamak lazım: Bu teori 1952 yılında yazıldı. Büyük oranda geçerliliğini korusa da geçerli olmayan kısımları da var elbet. Şimdi benim dediğime gelelim. Bence uzun vadeli yatırım hala yapılabilir. Şimdi hisse alın. Bundan 5-10 yıl sonra o paralar katlanır. Yatırım yaptığınız sektöre ve şirkete göre sizi zengin bile edebilir.

Dostum ben yanlis anlasildim ya da yanlis anlattim kendimi dunyanin su anki durumuna gore konustum ben o konunu teori ile bi alakasi yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…