Rehber Borsada Kazanmak ve Kaybetmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12578
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 523
Evet hocam. Onu ben de anladım.
Daha acikca anlatmaya calisayim, su anda gerekli metriklere bakarsan dunyada paradan para kazanma istegi zirvede, dunya devletleri bi' ton borca batmis, kuresel capta bir kriz 10-15 senedir ortalikta yok.

Elbette su an bir seyler alip 5-10 yil (bu da senin dedigin gibi degisebilir buna girmiyorum) tutarsan kazanirsin. Ama zamandan kayip.

Gelecekte bi' cokus bekliyorsak ki ben bekliyorum parami nakit turevlerinde tutup onceligi emtialardan baslatip daha sonra hisse/bond vs adet arttirasam/toplasam ne olmus olur? Hem elimdeki secenekler cogalir hem de bos yere en tepelerden mallanmis olmam. Simdi buradan Bitcoin alsak mesela su an fiyat 103k ama 100k diyelim. 100k en baba yukselecegi yer neresi bunun? 200k olur o da yukselirse.

Ama niyeyse kimse (seni tanimiyorum boyle yaptigini da soylemiyormum) Bitcoin 16-20k arasi iken donup de bakmadi yuzune. Bugun 20k'dan alan biri ne kadar dusuk bi' miktar alirsa alsin 5x kar yapmis. Su an alir mi almaz?

Kisacasi senin dedigin yontem de olabilir tabi ama daha hic yatirim yapmamis arkadaslar saglam kaziga baglasinlar kendilerini.

Evet hocam haklısınız. Bu daha açıklayıcı bir anlatım oldu. Konudan alakasız bitcoin konusuna gelirsek genele vurarsak haklısınız. Hani milletin şimdi aklına geldi. Bir de millet keşke 2009'da bitcoin alsaydım falan diyor. Ancak farkındaysanız 2009'da bitcoin alan birisi 100.000 x parası için 15 yıl beklemiş. Yani yine para için beklenmesi lazım. Ancak sizin de dediğiniz gibi beklemeye değmesi lazım. 2x için mi 10 yıl beklenir? 100.000x için mi? Ancak şimdi akıl edenler ne yapsın? Geçmişe bakılmaz artık. Geleceğe bakılır ve ona göre yatırım yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…