Akım koruma prizleri voltaj düşmeleri, sık elektrik kesintileri, dalgalanmalar, pikler bunlardan korumaz cihazları. Açıkçası %100 koruma sağlayan cihazlar değiller. Ona çok güvenme sakın. Muhtemelen makinede sorun var. Makinede sorun çıkmaz ise evin genel elektrik durumuna tespitler gerekebilir.

Evin tesisatı yeni mi? Topraklama durumu nasıl?
Evin tesisatı yeni sayılır. Topraklama var. Sorun makinede gibi duruyor.
Priz sağlamsa rezistansı ölçmeniz lazım dışında kaçak var mı diye, genelde o patlıyor.

Makine prize takılıyken sakın ölçüm yapmayın.
Maalesef bizde onu ölçecek alet yok. Özel servis çağıracağız gibi duruyor.

Evin tesisatı yeni sayılır. Topraklama var. Sorun makinede gibi duruyor.

Benim de başıma geldi benzeri. Tost makinesi getirdiler, bir taktım kaçak akım attırıyor. Tamir bile etmeye gerek duymadım, direkt çöp eski makine parçası bile zor bulunurdu. Dedemin cihazıydı, üzülmesin diye sıfır tost makinesi almıştım kendisine. :)

Senin muhakkak servis çağırman lazım makine kontrolü için. Ama gözünü seveyim dikkat et, özel servisinde kötüsü çok.

Benim de başıma geldi benzeri. Tost makinesi getirdiler, bir taktım kaçak akım attırıyor. Tamir bile etmeye gerek duymadım, direkt çöp eski makine parçası bile zor bulunurdu. Dedemin cihazıydı, üzülmesin diye sıfır tost makinesi almıştım kendisine. :)

Senin muhakkak servis çağırman lazım makine kontrolü için. Ama gözünü seveyim dikkat et, özel servisinde kötüsü çok.
Servislerle de inanın uğraşmayı hiç sevmiyorum. İş bilmeyeni denk gelirse süründürür maalesef. Makinenin devre kartını inceletmeyi düşünüyorum ilk önce.

Servislerle de inanın uğraşmayı hiç sevmiyorum. İş bilmeyeni denk gelirse süründürür maalesef. Makinenin devre kartını inceletmeyi düşünüyorum ilk önce.

İlk rezistansa baktırmanızı tavsiye ederim, hatta rezistans makine içinde açıktaysa alt tarafında fişleri vardır 2 tane, elektrik yokken fişlerini çıkarıp makineyi çalıştırıp deneyebilirsiniz, atmazsa sorun anlaşılır.

İlk rezistansa baktırmanızı tavsiye ederim, hatta rezistans makine içinde açıktaysa alt tarafında fişleri vardır 2 tane, elektrik yokken fişlerini çıkarıp makineyi çalıştırıp deneyebilirsiniz, atmazsa sorun anlaşılır.
Müsait olduğumuz zaman ilk onla ilgileneceğiz hocam teşekkür ediyorum.