Boşuna ASUS ROG Ally almışım!

Makaleler
23
Bugün öylesine PC'de Half-Life 1 oynarken fark ettim. PC'de klavye ve fareye sahibim ve istersem elimdeki 8BitDo Ultimate 2C'yi bağlayıp aynı ASUS ROG Ally'da olduğu gibi joystick ve butonlarla oynayabilirim. ROG Ally iyi bir konsol fakat PC oyunculuğunu laptopta oynamak çok daha keyifli geliyor. İlk başta bir el bilgisayarına sahip olmanın eğlenceli olacağını düşünüyordum. Hem Deck'te kullandım öncesinde. Benim amacım yüksek FPS değerleri de değil ayrıca. Yani performanstan dolayı konsoldan bıkmadım. PC'nin all in One bir cihaz olması çok daha memnun ediyor beni. El konsolu olarak Switch veya 3DS gibi konsollara yönelsem iyi olacak. Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.

Edit: başlığı moderatör değiştirdi bu arada. Fena da olmamış. Böylesi daha net. Teşekkür ederim.

Vallaha her handheld başlığına hatta büyük ihtimalle sizin başlığınıza da yazmışımdır. Steam Deck ve muadilleri sadece lüks oyuncaklardır. PC veya el konsollarının muadili değiller. Zaten fiziki donanım ile çalışan bu cihazların bir geleceği olduğunu da düşünmüyorum. Ne zaman cloud teknolojisi gelişir ve stabil bağlantı ekonomik olarak sağlanır o zaman cloud üzerinden oynanan bu cihazlar cidden iş görür. Ya da batarya ve soğutma teknolojisinde devrim yaparız hem hafif hem batarya ömrü uzun cihaza çok kaliteli çipler koyabiliriz o zaman da işler değişir.

Ben yatakta ve trende oyun oynadığım için iyi ki Deck almışım diyorum. Biraz öldürerek ucuz fiyata da aldığım için (11K) de bana tatlı geliyor olabilir ama ben çok memnunum. YHT'te RDR2 oynuyordum geçenki yolculuğumda, oldukça keyifli. Sadece form faktör biraz fazla büyük. Uzun yolculuklarda Deck, şehir içi otobüs yolculuklarında Switch Lite ile oynuyorum. RPCS3 emülasyonu falan yaparken Zen 3 mimarili 6650U'lu Thinkpadim'le de oyun oynuyorum. Oyun oynama alanlarımı kaliteli parseledim yani. Ben X86 Handheld'leri seviyorum.

Ben en mantıklısının desktop'un performansı ve el konsolunun kompaktlığını bir arada sunan laptop'lar olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence de bunlar lüks oyuncaklar. Benim gibi tek derdi hayatta kalmak olan birisi için gereksiz maliyetliler.

Fiyat bayağı iyi. Güzel günlerde kullan tekrardan. Switch Lite beni daha çok tatmin etmişti açıkçası Deck ve ROG Ally'a göre.

@Simon, Benim hala favori cihazım Switch Lite bu arada. Elde tutuş tokluğu olsun, arayüzün temizliği olsun, bataryası olsun cidden harika bir alet. İyi ki almışım. İyi ki sıfır almışım hatta. Manyak keyifli.

Az önce Asus ROG Ally bakarken şansa bu konu denk geldi. El konsolları cidden bu kadar kötü mü?

bence de bunlar lüks oyuncaklar. Benim gibi tek derdi hayatta kalmak olan birisi için gereksiz maliyetliler.

Özellikle 1-2 yıl öncesine kadar bu handheld cihazların Nintendo gibi çok satılacağı düşüncesi ile fiyatları uygundu şimdi ise firmalar bunları niche, Elite cihazlar olarak tasarladı üstüne RAM krizi ile fiyatlar arşa çıktı. Artık giriş seviye yeni bir cihazı €800'e alabiliyorsun. Bunlar çok absürt fiyatlar.

Vallahi ben memnunum ASUS ROG Ally'dan. SteamOS kurdum, tam performansında çalışıyor, bu cihazlar Windows'la kullanılmaz. Ayrıca Lossless Scaling'le falan 100+ FPS alabiliyorsun AAA oyunlarda. Ryujinx gibi emülatörlerle de Nintendo Switch oyunlarını oynarsın, başka başka emülatörler de var. Emudeck büyük bir nimet SteamOS'te.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce Asus ROG Ally bakarken şansa bu konu denk geldi. El konsolları cidden bu kadar kötü mü?
Kötü değiller. Benim gibi ne istediğini kestiremiyorsan gereksiz masraf oluyor sadece. Sabit fikirli değilim. Bu yüzden çok fazla konsol kullanıp sattım. Şu an 3DS, çipli Switch dışında mantıklı konsol yok bence.

Güzel günlerde kullan. Birilerinin memnun olduğunu görmek güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…