BOYA M1 ve kulaklık, combo jack girişli laptopa nasıl bağlanır?

mysticvezon

Uzman
Arkadaşlar laptopumda combo jack girişi bulunuyor, bu sayede BOYA M1'i direkt laptopa bağladığımda mikrofonu "Off/Smartphone" modunda kullanabiliyorum. Mikrofonu bu modda kullanırken aynı zamanda bu combo jack girişine kulaklık takmak istediğimde asla çalışmıyor. Bir sürü splitter ile deniyorum ancak olmuyor. Yardımcı olur musunuz?

Bunlar sahip olduğum splitter ve kulaklığımın çıkışı:

Sorunu yaşayan arkadaşlar varsa diye bulduğum çözümü paylaşıyorum:

Youtube'da izlediğim bir kişi bilgisayarında bulunan 2 adet (1 kulaklık, 1 mikrofon) jack girişine Splitter kullanarak BOYA M1 mikrofonunu bağlıyor ve bataryasız şekide çalıştırıyor.

Ben de buradan hareketle şöyle bir çözüm yolu izledim. Fotoğrafta görebileceğiniz üzere öncelikle laptopta bulunan tek jack girişini çift jack girişine çeviriyorum. Bu sayede tıpkı videodaki gibi çift jack girişim oluyor. Bir tanesine kulaklığımı takıyorum. Mikrofon girişine ise tekrardan bir Splitter bağlıyorum. Ancak dikkat etmeniz gereken kullandığım 2 Splitter da birbirinden farklı. En sonunda da buraya BOYA M1 mikrofonu bağladığımda çalışmış oluyor. Bulduğum çözüm fotoğrafta da gösterdiğim gibidir.

Bu daha basit bir yolla ile çözülebiliyordur kesin ancak evdeki kablolar ile böyle bir çözüm buldum.

Son düzenleme:
Sorununuz için birkaç adım ve öneri sunabilirim:

1. Uygun Splitter Kullanımı:
- Combo jack girişini kullanırken, mikrofon ve kulaklık için uygun bir splitter kullanmalısınız. İki ayrı çıkışı (mikrofon ve kulaklık) sağlayan bir splitter kullanın. Splitter’ın yalnızca ses iletimi değil, aynı zamanda mikrofon desteği olduğundan emin olun.

2. Kablo ve Adaptör Kontrolü:
- Kullanmakta olduğunuz splitter'ın çalıştığından emin olun. Farklı bir splitter deneyin veya mevcut splitter’ın başka bir cihazda çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

3. Hizmet Ayarları:
- Laptop’un ses ayarlarını kontrol edin. Mikrofon ve hoparlör ayarlarının doğru yapılandırıldığından emin olun. Ses ayarlarında iki farklı cihaza sahip olduklarından emin olun (kulaklık ve mikrofon).

4. Bağlantı Kontrolleri:
- Mikrofonu ve kulaklığı bilgisayara takmadan önce splitter'ı doğru bir şekilde bağlayın. Mikrofon kısmı doğru yerde takılı mı, kontrol edin.

5. Güncellemeler:
- Bilgisayarınızın ses sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin ve güncellemeleri yükleyin.

6. Alternatif Bağlantı Yöntemleri:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, USB üzerinden bir ses kartı kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu yöntemde genellikle daha iyi uyumluluk sağlanır ve ek mikrofon/başlık bağlantıları sağlar.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Başarılar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…