Boykot bir ürünü almayarak/bir mağazadan alışveriş yapmamakla yapılır, zarar verilerek değil.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Arkadaşlar hiç fark ettiniz mi bilmiyorum ancak bu tip kisiler sahis ve kamu mallarina etiket vb. seyler ile zarar veriyor. Benim kendi dusuncem bu kisilerin sahis ve kamu malina zarar+cevreyi kirletmekten dolayi islem uygulanmasi gerektigini dusunuyorum.
Bu konuda dusunceniz nedir?
Edit-
Ayrıyeten bu kisiler McDonald's vb. gruplarin Türkiye'deki haklarinin Tab gidaya ait oldugunu da bilmiyor. A101, BİM ve sok (+ulker grubu) icinde bu sacmaliklardan bahsedebiliriz.
Ornek-
Ha bir de kendileri cok onemli kisiler mis (ayrica terorist) gibi tarim krediyi ve kofteci Yusuf'u "uyariyorlar".
(tehdit sayilacak kısmı videonun kapagi)
Gazze'ye alalım arkadaşları din kardeşimiz Filistin'e destek olsun.
Starbucks'ın değeri %20'ye yakın oranlarda düştü boykotlar sayesinde. İşe yaramıyor değil, sadece belirli bir firmaya odaklanıp onun dışlanması lazım. Toplumda o firmaya örgütlü bir şekilde karşı durulmalı. Dağınık bir görüntü, pek bir işe yaramıyor. Şu an az çok olan da bu.
Mesela SOCAR. SOCAR için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Sadece ufak gruplar boykot ediyor, protesto ediyor. Dolayısıyla medyada görünürlüğü düşük, yatırımcı; kar marjının düşeceği görüsüne kapılmıyor, dolayısıyla hiçbir şey de olmuyor açıkçası. Mesele temelde medyada görünürlük sağlamak, gerisi geliyor.
Mesela SOCAR. SOCAR için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Sadece ufak gruplar boykot ediyor, protesto ediyor. Dolayısıyla medyada görünürlüğü düşük, yatırımcı; kar marjının düşeceği görüsüne kapılmıyor, dolayısıyla hiçbir şey de olmuyor açıkçası. Mesele temelde medyada görünürlük sağlamak, gerisi geliyor.
Socar'ın boykot edilmesini anlamadım ben.Starbucks'ın değeri %20'ye yakın oranlarda düştü boykotlar sayesinde. İşe yaramıyor değil, sadece belirli bir firmaya odaklanıp onun dışlanması lazım. Toplumda o firmaya örgütlü bir şekilde karşı durulmalı. Dağınık bir görüntü, pek bir işe yaramıyor. Şu an az çok olan da bu.
İsrail ile olan ticareti kesilirse problem yok. Tamamen piyasadan el çektirelim demiyoruz, zaten neredeyse imkansız.SOCAR'ı boykot edelim de Rus gazlarına mı kalalım?
Peki hükumetin 3 Mayıs'a kadar İsrail ile yaptığı ticaret hakkında ne düşünüyorsun?İsrail ile olan ticareti kesilirse problem yok. Tamamen piyasadan el çektirelim demiyoruz, zaten neredeyse imkansız.
Hâlâ yapıyor ki.Peki hükumetin 3 Mayıs'a kadar İsrail ile yaptığı ticaret hakkında ne düşünüyorsun?
Hâlâ SOCAR aracılığıyla Azeri petrollerini İsrail'e satıyoruz.3 Mayıs öncesinde de İsrail'in çelik ihtiyacının %60'ını karşılıyorduk. Çok temelde çelik=silah diyebiliriz, daha anlaşılır olması için.
Yani AKP önce neydiyse şimdi de o. Ülkenin can damarlarına yapışmış bir kene.
dewberry
Üstün
Ya hocam edin ama böyle etmeyin. Şu adamların yaptığı sırf zarar. Çevreyi kirleterek ne yapacaklar?Starbucks'ın değeri %20'ye yakın oranlarda düştü boykotlar sayesinde. İşe yaramıyor değil, sadece belirli bir firmaya odaklanıp onun dışlanması lazım. Toplumda o firmaya örgütlü bir şekilde karşı durulmalı. Dağınık bir görüntü, pek bir işe yaramıyor. Şu an az çok olan da bu.
Yo zaten Starbucks boykotu falan hep hikaye. Boykotun çalışıyor olması açısından örneklendirdim. Yoksa maksat Espressolab'in önünün açılması.Ya hocam edin ama böyle etmeyin. Şu adamların yaptığı sırf zarar. Çevreyi kirleterek ne yapacaklar?
Halkı da sırf bunun için kullanıyorlar.xalvorath
Yetkin
Şahsi fikrimce bu insanların amacı boykot değil, boykot adı altında günlük sinirlerini bu tür şeylere yönlendiriyorlar.
Yeni konular
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-