Detaylar
Kim cevapladı?İşe yarayabiliyor. Ama kıvamını tutturman lazım. Unutmamaya çalış. Sonra simsiyah oluyor.Arkadaşlar internette hatta YouTube'da GPU fırına atınca GPU düzeliyor sizce gerçek mi yoksa bu yalan mı? (Merak ettim bir gün lazım olur diye.)
VENGEANCE ANGEL
Üstün
AMD ise düzelmez, NVIDIA ise bir ihtimal. Evindeki ankastre fırına veya davul fırına atmıyorsun tabii, BGA makinesiyle yapılıyor Reball işlemi.Arkadaşlar internette hatta YouTube'da GPU fırına atınca GPU düzeliyor sizce gerçek mi yoksa bu yalan mı? (Merak ettim bir gün lazım olur diye.)
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudur. Ama YouTube'da falan insanlar normal fırına atıyor.AMD ise düzelmez.
NVIDIA ise bir ihtimal.
Evindeki ankastre fırına veya davul fırına atmıyorsun tabi. BGA makinesiyle yapılıyor. Reball işlemi.
Hu tao
Yetkin
Yani hocam arkadaşım bana bir video attı gpu yu fırına atınca düzeliyor diye video da buAMD ise düzelmez.
NVIDIA ise bir ihtimal.
Evindeki ankastre fırına veya davul fırına atmıyorsun tabi. BGA makinesiyle yapılıyor. Reball işlemi.
- Makaleler
- 10
Gerçek bir olay. Profesyonel şekilde yapılmasına reballing işlemi denir. GPU işlem birimi ısıtılıp çıkartılır. Çıkartılan soket ve GPU işlem birimi temizlenir. Sonrasında fırın tarzı bir makine ile geri lehimlenir.
Riske atmaya değmez bence. Arkadaşın yaptığı kart OEM RX550 ya da OEM RX460 zaten. Sudan ucuz bir kart.
Yani hocam arkadaşım bana bir video attı GPU'yu fırına atınca düzeliyor diye video da bu.
Riske atmaya değmez bence. Arkadaşın yaptığı kart OEM RX550 ya da OEM RX460 zaten. Sudan ucuz bir kart.
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Herkes fırına atıyor diye biz de mi fırınlayalım? Yemek pişirmiyoruz neticede, diğer bileşenlere zarar verme riski çok yüksek. O yüzden fırınla olacak iş değil.Doğrudur. Ama YouTube'da falan insanlar normal fırına atıyor.
Hu tao
Yetkin
Gerçek bir olay. Profesyonel şekilde yapılmasına reballing işlemi denir. GPU işlem birimi ısıtılıp çıkartılır. Çıkartılan soket ve GPU işlem birimi temizlenir. Sonrasında fırın tarzı bir makine ile geri lehimlenir.
Merak ettiğim için soruyordum hocam acaba gercek mi diye beden GPU'yu fırına atım ki (acıkmadığım sürece (!) )
AceTeq
Üstün
Öyle bir şey yok.
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Var. Reball'a gidip de sağlam dönebilen AMD GPU'su ben ömrümde görmedim.