29835

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Bugün sosyal medyada BPT Haber kurucusu Boray Demir ile ilgili bazı iddialara denk geldim. Boray Demir'in kendi hesabından İsrail ile ilgili bir görsel paylaşıp kısa süre sonra sildiği, Altay Cem Meriç gibi isimlerin de bu durumun bir "ifşa" niteliğinde olduğunu ve sayfanın fonlandığını iddia ettiği söyleniyor.

Bu paylaşımın aslı astarı nedir? Boray Demir'in bu görseli gerçekten paylaşıp sildiğine dair somut bir bilgisi veya ekran görüntüsü olan var mı? Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği olduğu için konuyu bir de size danışmak istedim. Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz ama her duman da yangın değildir. Sosyal medya algoritmaları "etkileşim" üzerine kurulu. bir taraf "vatan haini" ilan edip etkileşim kasıyor, diğer taraf "iftira atıyorlar" diyip mağduriyet kasıyor.

Somut kanıt görmeden inanmak güç. Ama şu bir gerçek ki; 2026 dünyasında "tarafsız haber" diye bir şey yok, herkesin bir sponsoru var. Bpt'nin de, diğerlerinin de... önemli olan o paranın haberin dilini ne kadar büktüğü.

BPT birinden fonlanıyor mu bilmiyorum ama Altay Cem Meriç kesinlikle AKP'lilerden ve İslamı kullanan gruplardan fon alıyor.
Onun sözüne güvenmek pek mantıklı değil gibi geldi.

Ayrıca BPT fonlansa bile hala çoğu muhalif veya hükümet yanlısı taraflı basından veya haber sayfasından iyi durumda.

Üstteki arkadaşın dediğine de imzamı atmak isterim.

Eray ile Boray'ı 2016 yılından beri tanırım. Mahluklar grubunun adminleriydiler. O dönem Amacı Olmayan Grup ile birlikte en popüler gruptu. Bu görselde mizah amaçlı paylaşılmıştır. Bende Sinagog'a gidip Hitler selamı verip fotoğraf çekmiştim. O resim o dönem Mahluklarda patlamıştı baya. O fotoğrafı çekmemin sebebi Hitler sevdalısı olduğumdan değil, mizah yaptığımdan.

Biraz uzun oldu.

Bpt'yi bilmiyorum ancak olayları takip etmiş birisi olarak diğer hesaplar hakkında Acm'nin iddialarının doğru olduğunu düşünüyorum. Özellikle daily turkist gibi hesaplardan açık bir şekilde bu propaganda yapılıyor. Son zamanlarda her ne kadar Instagram'ı kullanmıyor olsam da en son hatırladığım kadarıyla bpt yine Gazze'den taraf tutum sergiliyordu diye aklımda kalmış, ancak X'deki paylaşımları hakkında bilgim yok. Acm'nin burada kendisine göre haklı sebepleri olduğunu düşünüyorum. Kendisinin ak parti ile olan ilişkisi ise zaten çevrenin genel tutumu ile çoğunlukla örtüşüyor. Siyasi paylaşımlarını en son X'de okuma fırsatım olmuştu, bana fonlanıyor gibi gelmedi açıkçası çünkü ak parti ile kendi çizgisi arasında yakın bir ilişki var bu durumda da o tarafın savunulması ekstrem bir durum olmuyor. Ak Parti'li belediye etkinliklerine katılmasını da aynı şekilde değerlendiriyorum. Ama bu iddiaların dayanakları da açıklandığı vakit (özellikle bpt tarafında çünkü diğerleri zaten bunu gizli bir şekilde değil açıktan yapıyorlar) her şey yerli yerine oturacaktır. Okuduğunuz için teşekkürler, iyi sosyaller.