Detaylar
Kim cevapladı?Firefox hem mobilde hem bilgisayarda her zaman firefox.Aslında memnunum. Ancak son birkaç gündür IP uyarısı almaya başladım ve sayfalar çok yavaş yüklenmeye başladı internet hızım normal olmasına rağmen, kullandığım herhangi bir VPN veya DNS yok.
Windows 11 kullanıyorum ve 16 GB DDR4 RAM'e sahibim. Reklam engelleyicisi olursa güzel ama olmazsa da sorun değil, hafiften kişiselleştirme imkanım olsa iyi olur.
Pocketi de kullanımdan kaldırdılar ama olsun
Ethem Efe
Üstün
Brave 440 supermium ise 300-320 arası kullanıyor boşta iken. Supermium kullanacağım. Teşekkür ederim yardımınız için Hasan hocam.
Melih AK
Başarılı
İstediğin gibi özelleştirebileceğin bir tarayıcı arıyorsan Vivaldi'ye bakabilirsin.
bu sitedeki çubuğu kaydırarak en sadeden en doluya kadar bakabilirsin.
Kendi reklam engellemesi var ama çok da iyi olduğu söylenemez. UBlock Origin Lite ile desteklersen güzel bir deneyim elde ediyorsun.
Fikir vermesi açısından aşağıya kendi özelleştirmemi ekliyorum
bu sitedeki çubuğu kaydırarak en sadeden en doluya kadar bakabilirsin.
Kendi reklam engellemesi var ama çok da iyi olduğu söylenemez. UBlock Origin Lite ile desteklersen güzel bir deneyim elde ediyorsun.
Fikir vermesi açısından aşağıya kendi özelleştirmemi ekliyorum
Ethem Efe
Üstün
@Melih AK, RAM kullanımı nasıl? Şu an Brave ortalama 400 MB RAM tüketiyor. Supermium nedense Brave'den daha fazla tüketmeye başladı bir anda sildim bende.
Bunlar arasından hangisini önerirsiniz? Google Chrome gibi çok sade durmasını istemiyorum; kendim özelleştirmek istiyorum ama çok ağır olmasını da istemiyorum.
Ben de Brave kullanıyorum ve açıkçası güncellemelerden dolayı veya rastgele bazen hatalar yaşanabiliyor. Benim de mesela reklam engelleyici bozulduFirefox veya Floorp öneririm. İkisini de uzun süre kullandım -ki Floorp, Firefox'un eklentili hali gibi bir şey- ve gerçekten memnun kaldım. Tek değiştirme sebebim Brave'in reklam engelleyicisiydi.
Vivaldi oldukça güzel duruyor, tarayıcı konularında çok bilgim yok maalesef. Floorp, Mullvad, LibreWolf veya “fork” ne demek bilmiyorum bileBrave’e alternatif olarak Firefox ve onun forkları tercih edilebilir. Güçlendirilmiş bir Firefox ya da LibreWolf ve Mullvad gibi forklar iyi seçenekler. Burada adı geçen tarayıcıları, gizlilik odaklı oldukları için öneriyorum. Daha “yumuşak” tarayıcılar için ise Zen ve Floorp gibi seçenekler öne çıkabilir; ancak bu tarayıcılar hakkında, kullananların deneyimlerini sormakta fayda var.
Not: Chromium tabanlı bir tarayıcı önermek istemedim.
Son düzenleme:
Melih AK
Başarılı
@Melih AK, RAM kullanımı nasıl? Şu an Brave ortalama 400 MB RAM tüketiyor. Supermium nedense Brave'den daha fazla tüketmeye başladı bir anda sildim bende.
Vivaldi oldukça güzel duruyor, tarayıcı konularında çok bilgim yok maalesef. Floorp, Mullvad, LibreWolf veya “fork” ne demek bilmiyorum bileBunlar arasından hangisini önerirsiniz? Google Chrome gibi çok sade durmasını istemiyorum; kendim özelleştirmek istiyorum ama çok ağır olmasını da istemiyorum.
Ram kullanımı hakkında çok bir şey söyleyemeyeceğim ekran görüntüsünden de görebileceğiniz üzere 10 sekmenin altına hiç inmedim, 8 tane aktif eklentim var, split tab ve mouse hareketleri ile kontrol etmek gibi özelliklerini aktif olarak kullanıyorum vs ve üstüne linuxta kullandığım için bendeki ram kullanımı sizin kullanım tarzınıza göre değişiklik gösterecektir.
"Fork" yazılım jargonunda kullanılıyor. Anlamı çatal demek. Githubda vs görebilirsiniz, en basit haliyle bir projeyi kopyalayıp üstüne kendi özelleştirmelerinizi eklemek diyebiliriz. Bu bahsettiğiniz tarayıcılar da firefox fork'u.
Ethem Efe
Üstün
RAM kullanımı hakkında çok bir şey söyleyemeyeceğim ekran görüntüsünden de görebileceğiniz üzere 10 sekmenin altına hiç inmedim, 8 tane aktif eklentim var, split Tab ve mouse hareketleri ile kontrol etmek gibi özelliklerini aktif olarak kullanıyorum vs ve üstüne Linux'ta kullandığım için bendeki RAM kullanımı sizin kullanım tarzınıza göre değişiklik gösterecektir.
"Fork" yazılım jargonunda kullanılıyor. Anlamı çatal demek. GitHub'da vs görebilirsiniz, en basit haliyle bir projeyi kopyalayıp üstüne kendi özelleştirmelerinizi eklemek diyebiliriz. Bu bahsettiğiniz tarayıcılar da Firefox Fork'u.
Vivaldi deneyeceğim. Oldukça güzel duruyor açıkçası.
RAM kullanımı hakkında çok bir şey söyleyemeyeceğim ekran görüntüsünden de görebileceğiniz üzere 10 sekmenin altına hiç inmedim, 8 tane aktif eklentim var, split Tab ve mouse hareketleri ile kontrol etmek gibi özelliklerini aktif olarak kullanıyorum vs ve üstüne Linux'ta kullandığım için bendeki RAM kullanımı sizin kullanım tarzınıza göre değişiklik gösterecektir.
"Fork" yazılım jargonunda kullanılıyor. Anlamı çatal demek. GitHub'da vs görebilirsiniz, en basit haliyle bir projeyi kopyalayıp üstüne kendi özelleştirmelerinizi eklemek diyebiliriz. Bu bahsettiğiniz tarayıcılar da Firefox Fork'u.
İnanılmaz hoşuma gitti ancak sadece 4 eklenti ve tek sekme ile 1100 RAM harcıyor maalesef.
Son düzenleme:
Melih AK
Başarılı
Ayarlarına bi bakın çok işe yarar şeyler var içinde ama vivaldi ekibi yeterince tanıtamıyor bence. Örnek olarak önceki mesajda da bahsettiğim mouse hareketleri. Bununla mouse'un sağ tuşuna basılı tutarak yapabileceğiniz hareketler ile bazı işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Önceden tanımlı hareketlere ek olarak kendiniz bir hareket ve işlem de tanımlayabilirsiniz.Vivaldi deneyeceğim. Oldukça güzel duruyor açıkçası.
CTRL+E veya F2 tuşuna basılarak açılan menüsünü de bu ayarlarda gezinirken fark etmiştim.
bu iki videoya bakarak içinde hangi özellikler var mış görebilirsiniz.
İnanılmaz hoşuma gitti ancak sadece 4 eklenti ve tek sekme ile 1100 RAM harcıyor maalesef.
Doğrudur hocam dolu dolu bir tarayıcı olduğu için RAM kullanımı fazla olabilir. Linux'ta boşta RAM kullanımı Windows'a göre inanılmaz düşük olduğu için ben pek dikkat etmiyorum. Sonuçta kullanılmayan RAM boşa giden RAM'dir diye de bir gerçek var
Yeni konular
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-