Brave tarayıcı manifest V2 eklentileri destekliyor. Chrome ise varsayılan haliyle desteklemiyor, kayıt defteri ayarı yapmak gerekiyor. Hatta yakında kayıt defteri ayarı da işe yaramayacak. Bu da uBlock Origin gibi eklentilerin kullanılmasını engelliyor.
İkinci olarak Chrome çok sade bir tarayıcı ve birçok diğer Chromium tabanlı tarayıcıda olan bazı özelliklere sahip değil.
Son ve en önemli neden ise Chrome'un özel mülkiyet (proprietary) tarayıcı olması. Brave ise açık kaynaklı bir tarayıcı, aynı Firefox ve librewolf gibi.
Ben şahsen Brave bile kullanmak istemezdim fakat gerek Firefox tabanlı tarayıcıların bazı kompleks sitelerde sorun çıkarabilmesi, gerekse Firefox tabanlı tarayıcıların sadece Firefox sunucuları ile eşitleme yapabilmesi ve bu eşitlemenin mobilde sadece mobil Firefox'ta kullanılabilmesi (mobil Firefox'u maalesef sevmiyorum) nedeniyle Brave kullanıyorum. Fakat sistemimde başka tarayıcılar da yüklü, bu tarayıcılardan en çok Librewolf'u kullanıyorum. Floorp ve Zen Browser da yüklü fakat Floorp bazı önemli hatalar barındırıyor, Zen Browser ise sadece dikey sekmeleri desteklediği için alışamıyorum. O yüzden librewolf veya Brave tercihim.