Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir Brave Browser kullanıyorum. Daha önceden uzun yıllar Edge kullandım. Sonrasında önce Firefox'a, sonra Floorp'a, sonra Brave'e, sonra da LibreWolf'a geçtikten sonra tekrar Brave'e döndüm.

Brave ilk çıktığından beri Brave ile Google'a girdiğinizde hiçbir zaman "Google recommends using Chrome" uyarısı çıkmıyordu. Daha önceden sadece Microsoft Edge ve Safari kullanıcıları bu uyarı ile karşılaşıyordu. Microsoft buna karşı mükemmel bir çözüm buldu, Edge tarayıcısı kendini tüm Google sitelerine Google Chrome olarak tanıtıyor. Bu nedenle Edge hiçbir şekilde Google tarafından Edge olarak görülemiyor, Chrome olarak görülüyor.

Brave'in ise böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını düşünüyorum, zira kendisi Chrome'a çok yakın bir tarayıcı (temel Rendering sistemi gibi konuları baz alırsak). Fakat bugün Brave ile Google'a girince şu uyarı ile karşılaştım:

1753906076882.webp

Aldığım uyarının tam görüntüsünü maalesef alamadım ve aynı durumu tekrar çıkartamadım, o yüzden internetten bulduğum resmi paylaşıyorum. Fakat karşıma çıkan pop-up buna inanılmaz yakındı.

Daha önceden Google hiçbir zaman Brave kullanıcılarına "Chrome yükle ağğğbi" demiyordu. Ancak bugün ilk defa bu mesaj ile karşılaştım.

Sizce Google neden Brave ile Google ana sayfasına giriş yapınca "Chrome yükle" uyarısı veriyor olabilir?

Don't Switch tıklayınca ne diyor?
Direkt pop-up kapanıyor ve uzun bir süre tekrar çıkmıyor. Ben de hızlıca o seçeneğe tıkladım. Maalesef bu nedenle tekrar bu pop-up'ın resmini çekemedim, çünkü tekrar tetikleyemedim.

Sizce bu durum Chrome'un Manifest V2 desteği vermeyip Brave'in vermesinden kaynaklı olabilir mi? Yani Brave, Google'ın izin vermediği Manifest V2 eklentilere izin verdiği için Google artık saçmalamaya başlamış olabilir mi?

Direkt pop-up kapanıyor ve uzun bir süre tekrar çıkmıyor. Ben de hızlıca o seçeneğe tıkladım. Maalesef bu nedenle tekrar bu pop-up'ın resmini çekemedim, çünkü tekrar tetikleyemedim.

Sizce bu durum Chrome'un Manifest V2 desteği vermeyip Brave'in vermesinden kaynaklı olabilir mi? Yani Brave, Google'ın izin vermediği Manifest V2 eklentilere izin verdiği için Google artık saçmalamaya başlamış olabilir mi?

Araştırıyorum.
Bu arada neden Brave kullanıyorsun? Merakım için sordum.

Ben de sırf Google ürünlerini kullandığım için Chrome kullanıyorum.

Araştırıyorum.
Bu arada neden Brave kullanıyorsun? Merakım için sordum.

Ben de sırf Google ürünlerini kullandığım için Chrome kullanıyorum.
Brave tarayıcı Manifest V2 eklentileri destekliyor. Chrome ise varsayılan haliyle desteklemiyor, kayıt defteri ayarı yapmak gerekiyor. Hatta yakında kayıt defteri ayarı da işe yaramayacak. Bu da uBlock Origin gibi eklentilerin kullanılmasını engelliyor.

İkinci olarak Chrome çok sade bir tarayıcı ve birçok diğer Chromium tabanlı tarayıcıda olan bazı özelliklere sahip değil.

Son ve en önemli neden ise Chrome'un özel mülkiyet (proprietary) tarayıcı olması. Brave ise açık kaynaklı bir tarayıcı, aynı Firefox ve LibreWolf gibi.

Ben şahsen Brave bile kullanmak istemezdim fakat gerek Firefox tabanlı tarayıcıların bazı kompleks sitelerde sorun çıkarabilmesi, gerekse Firefox tabanlı tarayıcıların sadece Firefox sunucuları ile eşitleme yapabilmesi ve bu eşitlemenin mobilde sadece mobil Firefox'ta kullanılabilmesi (Mobil Firefox'u maalesef sevmiyorum) nedeniyle Brave kullanıyorum. Fakat sistemimde başka tarayıcılar da yüklü, bu tarayıcılardan en çok LibreWolf'u kullanıyorum. Floorp ve Zen Browser da yüklü fakat Floorp bazı önemli hatalar barındırıyor, Zen Browser ise sadece dikey sekmeleri desteklediği için alışamıyorum. O yüzden LibreWolf veya Brave tercihim.

Brave tarayıcı manifest V2 eklentileri destekliyor. Chrome ise varsayılan haliyle desteklemiyor, kayıt defteri ayarı yapmak gerekiyor. Hatta yakında kayıt defteri ayarı da işe yaramayacak. Bu da uBlock Origin gibi eklentilerin kullanılmasını engelliyor.

İkinci olarak Chrome çok sade bir tarayıcı ve birçok diğer Chromium tabanlı tarayıcıda olan bazı özelliklere sahip değil.

Son ve en önemli neden ise Chrome'un özel mülkiyet (proprietary) tarayıcı olması. Brave ise açık kaynaklı bir tarayıcı, aynı Firefox ve librewolf gibi.

Ben şahsen Brave bile kullanmak istemezdim fakat gerek Firefox tabanlı tarayıcıların bazı kompleks sitelerde sorun çıkarabilmesi, gerekse Firefox tabanlı tarayıcıların sadece Firefox sunucuları ile eşitleme yapabilmesi ve bu eşitlemenin mobilde sadece mobil Firefox'ta kullanılabilmesi (mobil Firefox'u maalesef sevmiyorum) nedeniyle Brave kullanıyorum. Fakat sistemimde başka tarayıcılar da yüklü, bu tarayıcılardan en çok Librewolf'u kullanıyorum. Floorp ve Zen Browser da yüklü fakat Floorp bazı önemli hatalar barındırıyor, Zen Browser ise sadece dikey sekmeleri desteklediği için alışamıyorum. O yüzden librewolf veya Brave tercihim.

Brave Chromium tabanlı sadece Google servislerini devre dışı bırakıyor.

İlla Google kullanacaksan Vivaldi en ideali. (bence)

DuckDuckGo candır.

uBlock vs. ile engelleyebilirsiniz pop-up'ı, veya user agent değiştiren bir eklenti kullanıp tarayıcıyı sadece Google'da Chrome olarak gösterebilirsiniz.

Chromium tabanlı tarayıcı da Google'ın bunu yapması saçmalık.