Brave mi, Firefox mu, Floorp mu, Zen Browser mı?

• Oy verenlerin toplamı
    56
Floorpla Bravei karşılaştırsanız ne dersiniz?

Dediğim gibi, artık chromium herhangi bir tarayıcıyı günlük olarak kullanmam Google'dan dolayı. O yüzden kendi açımdan direkt olarak floorp. Ayrıca floorp hem brave'dan daha fazla özelleştirilebilir hem de eğer ayarlarından yüksek performans modunu açarsanız brave'den kullandığım zamanlara göre çok daha hızlı. Ek olarak Brave'in son zamanlarda hantallaştığını duyduğumu da düşünürsem her türlü floorp derim. Eksi olarak floorp kaynak tüketimiyle bilinen Brave'den bile daha fazla kaynak tüketiyor. Onun dışında ben eksi göremedim. Brave'in biraz kendini düzeltmesi lazım bazı sorunları direkt olarak kendilerinin olmasa bile (uBlock Origin).

R3dfox, Windows 7 için modern bir Firefox forku: GitHub - Eclipse-Community/r3dfox: r3dfox is a modern Firefox based web browser for Windows Vista & 7. SourceForge link for downloading with older browsers. https://sourceforge.net/projects/r3dfox/

Bu tarayıcıyı Windows 10'da kullananlar mevcut, çünkü klasik bir arayüze ve daha iyi gizlilik ayarlarına sahip.

Windows 11'de ne kadar stabil acaba :D? Windows 7 zamanlarında firefox değil chrome kullanıyordum ama nostalji adına belki bi bakarım.

Son düzenleme:
Ben LibreWolf diyorum. Piyasadaki en gizli tarayıcı olabilir. Güvenilir bir DNS ve LocalCDN ile kullanınca tadından yenmiyor.
Floorp veya Zen kullanmama sebebim benim ihtiyacım olmayan çok fazla özellik ile gelmesi ve varsayılan arayüzlerini karışık bulmam. Librewolf ise normal Firefox'tan bile daha sade bir arayüz ile geliyor.
Librewolf ile ilgili tek şikayetim özellik güncelleştirmelerini geç alması. Örneğin Firefox'a sonunda gelen Walpaper ekleme özelliği bile gelmedi daha. Bundan dolayı acaba WaterFox'a falan mı geçsem diye düşünüyorum bazen. Özelleştirme severim çünkü.

Brave Chromium tabanında açık ara en iyi tarayıcı bence. Gizlilik varsayılan olarak yeterli ve güzel özelliklere sahip. Chromiumların genel arayüzünü (özellikle sekme kısmını) sevmediğim ve tekelleşmelerini bir nebze engellemek için kullanmıyorum tabii.

tekelleşmelerini bir nebze engellemek için kullanmıyorum tabii.
Ben de zaten bu sebepten dolayı uzun süre Floorp kullandım fakat birçok site ve uygulama sadece Chromium tabanlı tarayıcılarda çalıştığı için mecburiyetten Brave'e geçtim. Yoksa Floorp'tan son derece memnundum.

Windows 11'de ne kadar stabil acaba :D?
Windows 11 kullanmadığım için bilmiyorum ama tarayıcı Windows 10'da stabil çalıştığına göre, muhtemelen Windows 11'de de stabil çalışır.

Windows 7 zamanlarında firefox değil chrome kullanıyordum ama nostalji adına belki bi bakarım.
Madem Windows 7 zamanlarında Chrome kullanıyordunuz, o zaman R3DFox ile birlikte Geckium temasını önerebilirim; bu tema, Windows 7 dönemindeki Chrome görünümünü Firefox'a taşıyor.

Birçok site ve uygulama sadece Chromium tabanlı tarayıcılarda çalıştığı için mecburiyetten Brave'e geçtim. Yoksa Floorp'tan son derece memnundum.
Bahsettiğiniz şey sitelerin yüklenme hızı ise, aşağıda kullandığım Firefox'un JavaScript motorunu optimize eden ayarlarım yardımcı olabilir:
Kod:
user_pref("javascript.options.wasm_memory64", true);
user_pref("javascript.options.wasm_branch_hinting", true);
user_pref("javascript.options.wasm_experimental_compile_pipeline", true);
user_pref("javascript.options.spectre.jit_to_cxx_calls", true);
user_pref("javascript.options.spectre.index_masking", false);
user_pref("javascript.options.spectre.object_mitigations", false);
user_pref("javascript.options.spectre.string_mitigations", false);
user_pref("javascript.options.spectre.value_masking", false);
user_pref("javascript.options.mem.gc_balanced_heap_limits", true);
user_pref("javascript.options.mem.gc_max_parallel_marking_threads", 6);

Hocam anonim kullanıcılar daha iyi takip edilir yani :D. Birde Windows 7 kullanıyorsun.
Untitled.webp

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz şey sitelerin yüklenme hızı ise, aşağıda kullandığım Firefox'un JavaScript motorunu optimize eden ayarlarım yardımcı olabilir:
Kod:
user_pref("javascript.options.wasm", true);
user_pref("javascript.options.wasm_memory64", true);
user_pref("javascript.options.wasm_branch_hinting", true);
user_pref("javascript.options.wasm_experimental_compile_pipeline", true);
user_pref("javascript.options.spectre.jit_to_cxx_calls", true);
user_pref("javascript.options.spectre.index_masking", false);
user_pref("javascript.options.spectre.object_mitigations", false);
user_pref("javascript.options.spectre.string_mitigations", false);
user_pref("javascript.options.spectre.value_masking", false);
user_pref("javascript.options.mem.gc_balanced_heap_limits", true);
user_pref("javascript.options.mem.gc_max_parallel_marking_threads", 6
Yüklenme hızı değil maalesef. VSCode Server web arayüzüne girince eklentiler aktif olmuyor, dakikalarca beklememe rağmen. Eklentileri devre dışı bırakıp sayfayı yenilemem, sonra tekrar eklentileri aktif etmem gerekiyor. O zaman çalışmaya başlıyor. Sırf bu sorundan dolayı C/C++ derlemek işkence oluyor. Brave'de ise bu sorun yok, direkt çalışıyor eklentiler. Sanırım VSCode'un web arayüzü Firefox tabanlı tarayıcılarda uyumluluk sorununa sahip, zira Chromium tabanına göre kodlanmış.

Manifest V2 desteğinin kalkması demek Chromium tabanlı tarayıcılarda üst seviye reklam engelleyicilerin (uBlock Origin gibi) kullanılamaması demek. O yüzden kötü.

Chromium tabanının her şeyde kullanılması kötü çünkü Chromium, Google'a ait. Her ne kadar açık kaynaklı olsa da reponun sahibi Google. Dolayısıyla Google her şeye hakim durumda oluyor. Google eğer Chromium tabanında bir şeyi kaldırma kararı alırsa o zaman tüm Chromium tabanlı tarayıcılarda da aynısı olacak.
Çok teşekkürler detaylı yazımınız için. Ben de VSCode ile uğraşıyorum, ne kadar beni ilgilendirir tam olarak anlamak için ve donanımlı olmak için bu konuları daha iyi anlamak istiyorum. Nasıl bilgimi arttırabilirim bu konuda? Chromium veya manifest v2 gibi şeyleri ilk defa duydum sanırım...

Aralarından Brave maalesef. Monopoly diye herkes söyleniyor ama Google'un Chromium'una rakip bir şey yok, Firefox sadece uBlock Origin için kullanılır.

Aralarından Brave maalesef. Monopoly diye herkes söyleniyor ama Google'un Chromium'una rakip bir şey yok, Firefox sadece uBlock Origin için kullanılır.
Kaldı ki Brave'de Manifest V2 eklentileri için Ayarlar menüsünde ayrı bir bölüm mevcut. Oradan uBlock Origin gibi bazı Manifest V2 eklentilerini kurabiliyorsunuz.

Kaldı ki Brave'de Manifest V2 eklentileri için Ayarlar menüsünde ayrı bir bölüm mevcut. Oradan uBlock Origin gibi bazı Manifest V2 eklentilerini kurabiliyorsunuz.
Brave kullanırken uBlock Origin'e gerek kalmıyor zaten, kendi reklam engelleyicisi baya etkili agresif moda aldığınızda ve ne sorun yaşamıştım ne de bir reklama denk gelmiştim ben kullanırken.