Brave'de herhangi bir siteye girildiğinde işlemci frekansı ortalama 4 GHz oluyor

25702

Becerikli
1 saat kadar önce GTA 5'e Türkçe yama kurdum ve ne olur ne olmaz diye görev yöneticisine baktım. İşlemci kullanımı ortalama %5 gibi normalken hızı ortalama 4GHz oluyor. Bir video izlediğim için arkada Brave açıktı. Sonra Brave'i kapattığımda eskisi gibi normale döndü. Birkaç dakika sonra tekrar Brave'i açtığımda hala normalken deneme amaçlı Techolay'a girince tekrar 4GHz oldu. Daha önce de oluyor muydu bilmiyorum ama bugün fark ettim. Hatta o siteden çıkıp Brave ana sayfasına gelince bile normale dönüyor. Son olarak ise ekran kartı da 43°c falan oluyor, kapatınca ise normalde olması gerektiği sıcaklığa dönüyor. Bu durum normal mi, yama mı bir şey yapıyor desem anormal bir şey yok. Virüs olsa oyunlarda kasardı. (CS2'de test ettim RAM ekran kartı kullanımı vs. yama kurmadan önce ki gibi).

Hocam takıntının en kralı var diyebilirim. Bir de bunun üzerine olunca daha çok şüphelendim. Hem fanlar falan sesli çalışmaya başlayınca kormadım değil.

Fan hızı anakart ayarladığı için fan eğilimi sert olabilir, elle ayarlayabilirsiniz.

Sisteminde hiçbir sorun yok. İşlemcin işini hızlı bitirmek için frekans yükseltiyor, ekran kartın da tarayıcıdaki görsel yükü sırtlandığı için hafifçe ısınıyor. Her şey olması gerektiği gibi.

İlla için rahat etmezse en basitinden görev yöneticisindeyken ayrıntılar sekmesine gelip CPU sütununa göre sıralama yaptığında, Brave dışında sistemi anlık tetikleyen garip isimli bir .exe görüyor musun? Eğer her şey Brave ve sistem süreçlerine (System, wmiprvse vb.) Aitse sıkıntı zaten yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…