Makaleler
1
Vallahi bıktım şu Firefox'tan. Kişisel bilgisayarım olduğundan beri Firefox kullanıyorum. Ama artık hem çok yavaş hem diğer tarayıcılara göre çok çöküyor hem de çok kaynak tüketiyor.

Ekran görüntüsü 2025-08-31 205554.webp

(Sadece 1 sekme açık)

Bende herkesin sevdiği ve önerdiği Brave'e geçmek istiyorum. Ama reklam engelleyici konusunda biraz kafamda soru işaretleri var. Benim için reklam engelleyiciler önemli bir rol oynuyor.

Herkes içinde öyledir. Brave'in kendi gömülü gelen reklam engelliyicisi var ama ne kadar iyi çalışıyor bilmiyorum. Bravede'ki reklam engelleyici iyi çalışıyor mu? uBlock Origin kadar iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
uBlock, Chromium'da çok kısıtlı diye biliyorum. O yüzden sordum zaten.
Google Chrome'da yaşanan sorunlar Brave'de yok. Düz uBlock Origin sürümünü kullanabiliyorsunuz. uBlock Origin Lite kullanmanızı zorunlu kılan tarayıcı Google Chrome. O da zaten adı üstünde direkt Google'a ait bir tarayıcı olduğu için öyle. Google'ın da nasıl bir şirket olduğunu anlatmaya gerek yok.

Brave reklam engelleyicisi aktifken uBlock gibi engelleyiciler kullanırsanız çakışmasa bile çok ağırlaşır. Sayfalar geç yüklenir. İkisinden birini seçmelisiniz. Brave'in engelleyicisine uBlock filtrelerini de ekleyebilirsiniz. Şahsen ben de Firefox ve Brave'den bıktım. Brave de kısa sürede şişiyor ve bilgisayarın tüm kaynağını sömürüyor. Bu yüzden düşük sistemlerde çok verimsiz çalışıyor. Şimdilik gözüme Floorp'u kestirdim. Ayarlarını yaptıktan sonra kullanmaya başlayacağım. Brave'i genelde web tabanlı oyunlar ve appler için kullanıyorum. Bunlar chromium tabanlı tarayıcılarda daha stabil çalışıyor.

Katı Brave kalkanları ile harici bir reklam engelleyici eklentisine ihtiyaç duymuyorsunuz. Modem/router arayüzüne girip AdGuard DNS falan da ayarlayabilirsiniz hiç uğraşmak istemiyorsanız tarayıcılarla. Ağa bağlanan diğer cihazlarınızda da işinize yarar.

Gayet yeterli. Ara sıra denerim ihtiyacını görüyor. Katı moda çek. Bozulan siteler olursa o siteler için normale alırsın tekrardan. Ekstra reklam engelleyici kurmana gerek yok kesinlikle.