Detaylar
Kim cevapladı?monitortavsiye01
Becerikli
Şimdilik görüntülemek için arıyorum. Valve Hammer Editor'u nasıl indireceğimi bulamadım. Ama harita yapmaya da başlarım zamanım çok.Eğer harita yapmak gibi bir amacın varsa bunu kullanmanı öneririm.
J.A.C.K
Ben zamanında CS 1.6 için map yapıyordum![]()
monitortavsiye01
Becerikli
Genelde hep warez şeklinde vardı internette. Eskiden vardı bende. Sildim ama uzun zaman önce. Yoksa upload ederdim şimdi senin için. Yine de bakayım bi. Bulursam yazarım. Yazmazsam bulamadım demektir.Şimdilik görüntülemek için arıyorum. Valve Hammer Editor'u nasıl indireceğimi bulamadım. Ama harita yapmaya da başlarım zamanım çok.![]()
Şanslısın. Bizim modlara indirdiğimiz yerde var sanırım.Genelde hep warez şeklinde vardı internette. Eskiden vardı bende. Sildim ama uzun zaman önce. Yoksa upload ederdim şimdi senin için. Yine de bakayım bi. Bulursam yazarım. Yazmazsam bulamadım demektir.
Ama yine de kontrol etmeden indirme. Sorumluluk kabul etmiyorum ona göre canım.
Son düzenleme:
17 yıldır korsancıyım bir defa virüs yemedim. Bilinçliyim.Genelde hep warez şeklinde vardı internette. Eskiden vardı bende. Sildim ama uzun zaman önce. Yoksa upload ederdim şimdi senin için. Yine de bakayım bi. Bulursam yazarım. Yazmazsam bulamadım demektir.
Şanslısın. Bizim modlara indirdiğimiz yerde var sanırım.
Ama yine de kontrol etmeden indirme. Sorumluluk kabul etmiyorum ona göre canım.
- Makaleler
- 14
Valve Hammer Editor diye bir uygulama vardı onla açabilirsin.
Eğer harita yapmak gibi bir amacın varsa bunu kullanmanı öneririm.
J.A.C.K
Ben zamanında CS 1.6 için map yapıyordum![]()
Direkt BSP uzantısını açmazlar. Çünkü BSP, derlenmiş makine dilinde olan bir uzantısıdır. Önce haritayı decompile etmesi gerek. Onun için araç vardı, adını hatırlamıyorum. Tabii orijinali gibi harita çıkmıyor, biraz bozulmuş şekilde decompile ediliyor.
Örneğin Half-Life crossfire.bsp haritasını decompile edince func_light entity'leri çıkmıyor ve ışıklandırmaları yine elle eklemek gerek. Tabii arka bölümdeki hava saldırısı etkinleştirilen yerlerde Gauss ile uçunca yine görülmemesi gereken bina içi de görünüyor. Bu tarz decompile sürümünde elle kapanması gereken hatalar çıkabiliyor.
GoldSRC motorunda düzenlenebilen harita formatları RMF ve MAP. Bu dosyaları internetten veya decompile yöntemi ile elde ettikten sonra haritayı düzenleyebilir.
Tabii GoldSRC için kesinlikle Jack Hammer Editor varken Valve Hammer Editor önermem.
14-17 yaşlarımda Half-Life motoru ile çok ilgilenirdim...
NAV dosyasına gelince, onlar CS oyunundaki botların waypoint analizleri. Bildiğim kadarıyla açacak programı yok. Harita yapımcısının işaretlediği waypoint noktalarına göre bot paketi tarafından analiz esnasında oluşturulurlar. Silerseniz, sildiğiniz haritaya bot eklediğinizde yine analiz ekranı ile karşılaşırsınız ve bilgisayar yine NAV dosyasını oluşturur.Gördüğünüz şey Counter Strike-Source oyununun harita dosyaları. Bu dosyaları nasıl açarım? Hangi programı kullanmam gerekli?
Eki Görüntüle 214899
monitortavsiye01
Becerikli
Evet. Uzun zaman olunca unutmuşum bazı şeyleri.Direkt BSP uzantısını açmazlar. Çünkü BSP, derlenmiş makine dilinde olan bir uzantısıdır. Önce haritayı decompile etmesi gerek. Onun için araç vardı, adını hatırlamıyorum. Tabii orijinali gibi harita çıkmıyor, biraz bozulmuş şekilde decompile ediliyor.
Örneğin Half-Life crossfire.bsp haritasını decompile edince func_light entity'leri çıkmıyor ve ışıklandırmaları yine elle eklemek gerek. Tabii arka bölümdeki hava saldırısı etkinleştirilen yerlerde Gauss ile uçunca yine görülmemesi gereken bina içi de görünüyor. Bu tarz decompile sürümünde elle kapanması gereken hatalar çıkabiliyor.
GoldSRC motorunda düzenlenebilen harita formatları RMF ve MAP. Bu dosyaları internetten veya decompile yöntemi ile elde ettikten sonra haritayı düzenleyebilir.
Tabii GoldSRC için kesinlikle Jack Hammer Editor varken Valve Hammer Editor önermem.
14-17 yaşlarımda Half-Life motoru ile çok ilgilenirdim...
NAV dosyasına gelince, onlar CS oyunundaki botların waypoint analizleri. Bildiğim kadarıyla açacak programı yok. Harita yapımcısının işaretlediği waypoint noktalarına göre bot paketi tarafından analiz esnasında oluşturulurlar. Silerseniz, sildiğiniz haritaya bot eklediğinizde yine analiz ekranı ile karşılaşırsınız ve bilgisayar yine NAV dosyasını oluşturur.
- Makaleler
- 14
Biraz araştırma yaptım. En son çıkan decompile aracı TWHL topluluğu tarafından yapılmış.
En yenisi bu. Diğer araçlar müzelik. .Net Runtime 6 kurmak gerektiriyor.
MapDecompilerGUI.exe aracını çalıştırın ardından haritaların olduğu klasörü seçin. "File->Convert" ile işlemi başlatın.
Ben çok eskiden bunu kullanmıştım, tabi bazı mapları yapamayıp çökebiliyordu.
En yenisi bu. Diğer araçlar müzelik. .Net Runtime 6 kurmak gerektiriyor.
MapDecompilerGUI.exe aracını çalıştırın ardından haritaların olduğu klasörü seçin. "File->Convert" ile işlemi başlatın.
Ben çok eskiden bunu kullanmıştım, tabi bazı mapları yapamayıp çökebiliyordu.