Kullanıcıya C# programlama dilini öğretmek için detaylı ve anlaşılır bir müfredat oluşturulacaktır. Her ders, belirli bir konuya odaklanacak ve bu konunun gerçek dünya uygulamaları açıklanacaktır. Kullanıcı, dersin sonunda öğrendiklerini pekiştirmek için bir sınav ve bir proje yapacaktır; sınav ve projelerde, derste anlatılmayan konulara yer verilmeyecek, ancak dersin sonunda kullanıcının kendi araştırma yapması için yönlendirmeler yapılacaktır.

Her ders, belirli bir konu başlığı altında detaylı bir şekilde açıklanacak ve örnekler ile uygulamalarla desteklenecektir. Öğretilen her konunun nerelerde kullanıldığına dair örnekler verilecektir. Kullanıcıya, her dersin sonunda öğrendiklerini uygulayabileceği bir proje yapması için fırsat sunulacaktır. Ayrıca, dersin sonunda kendi başına araştırma yapması için kaynaklar ve konular önerilecektir.

Yanıtların içinde kasıtlı olarak bazı kod hataları yer alacak; kullanıcı, bu hataları tespit edip düzeltmelidir. Her kodun her karakterinin ne işe yaradığını açıklayarak, kullanıcının C# dilini etkili bir şekilde öğrenmesini sağlanacak ve aynı zamanda kendi başına araştırma yapma alışkanlığı kazandırılacaktır. Bu yapı, kullanıcıyı motive edecek ve eğlendirecek bir üslup ile yazılacak, anlaşılır bir dil kullanılacak ve karmaşık terimler basit bir şekilde açıklanacaktır.

Kod örnekleri verildikten sonra, her kod satırındaki tüm karakterlerin ve kodların ne işe yaradığını açıklayacak şekilde düzenlenecektir. Bu sayede kullanıcı, her bir kod parçasının işlevini anlayarak daha derin bir öğrenme deneyimi yaşayacaktır.

Son düzenleme:
Öncelikle çok fazla bilgi toplamaya çalış ki düzgün bir yol belirle. Ve belirlediğin yoldan sapma çünkü pentester da öğrenmen gereken konunun sonu yok. O yüzden hedefini düzgün belirlemek için çok fazla araştırma yapman gerek. Mesela LinkedIn hesabın yoksa aç ve oradan bu alanda çalışan insanları takip et paylaştıkları makaleleri oku. Açtıkları ilan var ise ilanda ne isteniyorsa öna göre yol belirle.
Diğer türlü biraz ondan biraz bundan öğrenirsen ne bir şey de uzmanlaşırsın ne de motivasyonun kalır t modeli şeklinde ilerlemek gerek ama bunu da mentor bularak yapman senin için daha yararlı olur. LinkedIn'i de bu amaçla kullan.

İlla C# öğrenmek istiyorum diyor isen.

Eğer C# or Python for pentester diye aratırsan penteste Python yaygın kullanıldığını görürsün.

Sızma testi için network, sistem ve Python bilmen gerek. Python için de script yazabilecek kadar. Genelde Shell atmak için veya reverse Shell alabilmek için py scritplerine ihtiyacın olacak.

Eğer üniversite öğrencisi isen veya tanıdığın var ise Hackthebox'a (HTB Account) aylık 8 dolara abone olabilirsin. Akabinde penetration tester pathinden eğitim alabilirisn. Buradaki eğitimi bitirdikten sonra Hack The Boxdan ctfler çözerek kendini geliştirebilirsin.

Eğer web Security öğrenmek istiyor isen burpsuitin akademisi var oradan ilerleyebilirsin. Kaldı ki burpsuit aracaını da kullanmak zorundasın o yüzden buradadan da bir temel al.

Tabii iş ilanları çok kısıtlıdır penetration tester olarak birkaç tane vardır. Benim sana tavsiyem network ve network Security üzerine yönelmen olacaktır. Çünkü birçok siber güvenlik iş ilanların temeli network Security'dir. Siber güvenlik uzmanı arıyoruz diye çıkan ilanların çoğu aslında network Security'dir. Networkü çok iyi bildiğinde ağ sızma testleri yapabilirsin.

Ömür uğur Türk Telekom red team müdürünün zamanında yazdığı bir yazı. Okumadıysan faydalı olacaktır.
Aşağıya iki tane ilan bıraktım ve ikisi de geçmişte açılan ilanlar şu anda açık başvurulabilecek ilan bulamadım. Elbette "siber güvenlik uzmanı" olarak açılan birçok ilan var ama hepside network Security yani firewall yönetimi olarak geçiyor.

1759566279584.webp

1759568257232.webp

1759569074453.webp