mecnarl

Başarılı
Merhaba,

Lenovo LOQ cihazımda, Kasım ayından beri touchpadı kendi kendine hareketler yapıyor ve bazen geçici de olsa çalışmıyordu. Bugün bilgisayarımı açtığımda tamamen çalışmadığını gördüm, aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde aşağıdaki gibi bir hata alıyorum:
1752342413163.webp

Önceden Windows 11'in eski bir sürümünü kullanıyordum, Şubat ayında temiz kurulum yaptım, ek olarak 1-2 ay kadar önce BIOS güncellemesi yaptım fakat düzelmedi. Sorun yazılımsal mı donanımsal mıdır sizce, teknik servise göndermeli miyim?
(NOT: Touchpad herhangi bir fiziksel darbe görmedi, hor kullanılmadı)
Cihaz: Lenovo LOQ 15IRH8
BIOS Sürümü: LZCN40WW(teknik destekle konuştuğumda güncellememi istediği sürüm)
CPU: Intel i5-13420H
RAM: 16GB
GPU: RTX 4050 6GB

Merhaba,

Lenovo LOQ cihazımda, Kasım ayından beri touchpadı kendi kendine hareketler yapıyor ve bazen geçici de olsa çalışmıyordu. Bugün bilgisayarımı açtığımda tamamen çalışmadığını gördüm, aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde aşağıdaki gibi bir hata alıyorum:
Eki Görüntüle 162849
Önceden Windows 11'in eski bir sürümünü kullanıyordum, Şubat ayında temiz kurulum yaptım, ek olarak 1-2 ay kadar önce BIOS güncellemesi yaptım fakat düzelmedi. Sorun yazılımsal mı donanımsal mıdır sizce, teknik servise göndermeli miyim?
(NOT: Touchpad herhangi bir fiziksel darbe görmedi, hor kullanılmadı)
Cihaz: Lenovo LOQ 15IRH8
BIOS Sürümü: LZCN40WW(teknik destekle konuştuğumda güncellememi istediği sürüm)
CPU: Intel i5-13420H
RAM: 16GB
GPU: RTX 4050 6GB
Touchpad'ın sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemesi​

• Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  • "I2C HID Cihazı" üzerine sağ tıklayın ve "Sürücüyü Güncelle" seçeneğine tıklayın.
  • "Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara" seçeneğini seçin.

2. Aygıtı Devre Dışı Bırakıp Aktifleştirme​

• Aygıt Yöneticisi'nde "I2C HID Cihazı" üzerine sağ tıklayın ve "Devre Dışı Bırak" seçeneğini seçin.
  • Birkaç saniye bekledikten sonra tekrar sağ tıklayıp "Aktif Et" seçeneğini seçin.

3. BIOS Ayarlarını Kontrol Etme​

• Bilgisayarı yeninden başlatın ve BIOS'a girin (genellikle F2 veya DEL tuşuna basarak).
  • Yükleme seçeneklerinde "Touchpad" ile ilgili ayarları kontrol edin. Gerekirse varsayılan ayarları yükleyin.

4. Donanım Çatışmasını Kontrol Etme​

- Aygıt Yöneticisi'nde diğer cihazları kontrol edin. Hatalı veya devre dışı bırakılmış aygıtlar varsa, bunları düzeltmek için adımlar atabilirsiniz.

5. Windows Güncellemelerini Kontrol Etme​

- Windows Ayarları > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update menüsünden güncellemeleri kontrol edin ve tüm önemli güncellemeleri yükleyin.

6. Sistem Geri Yükleme​

- Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, Sistem Geri Yükleme ile bilgisayarı daha önceki bir tarihe dönebilirsiniz.

7. Teknik Servis ile İletişim​

- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, donanım kaynağından kaynaklı bir sorun olabilir. Bu durumda teknik servise gönderme seçeneğini değerlendirin.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz.