Merhaba arkadaşlar,

1 Aralık'ta TYT'ye başlayacağım ve 1 Şubat'a kadar sadece TYT çalışmayı planlıyorum.
1 Şubat'ta ise AYT'ye geçeceğim. AYT konularını bitirdiğimde sınava yaklaşık 40–50 gün kalmış olacak. Bu son 40–50 günü tamamen branş denemesi, genel deneme ve fasiküllerle değerlendirmeyi düşünüyorum.

Hedefim sayısalda 100 bin bandı.
Sizce bu çalışma sistemiyle bu hedefe ulaşmak mümkün mü?
Deneyen veya bu düzende çalışan varsa tavsiyelerini almak isterim.

Neden 1 Aralık hocam? Neden bugün değil.

Hocam bugün temel atıyorum, matematik te fizik kimya biyoloji de aynı şekil, o yüzden 1 Aralık dedim normalde bugün de çalışıyorum fakat 1 Aralıkta TYT kapsamlı çalışacağım sizce bu süre zarfında ilk 100 bin yapabilir miyim dediğim şekilde.

Bu sorular bana pek mantıklı gelmiyor çünkü kapasite meselesi tamamen bu durum. Öncelikle biz sizin nasıl biri olduğunuzu, sayısal zekanızı, yatkınlığınızı, odaklanma durumunuzu, ders çalışma motivenizi vb gibi şeylerinizi bilmiyoruz. Başarı dediğimiz şeyin birçok parametrenin aynı anda bir araya gelerek oluşan bir şey olduğunu bilmek lazım. Çok çalışıp da 500 bin de yapabilirsiniz. Az çalışarak 100 bin de... Burada kendine sorman gereken soru şu olacaktır "Ben elimden geleni yaptım mı?" veya "Yapıyor muyum?". Bunlara cevabınız evet ise zaten problem yoktur. Sağda solda forumlarda falan şu çalışmaya şu net gelir mi, şu sıralama gelir mi, gibi araştırmalardan ziyade derslere full focus olun. Başarılar dilerim, umarım hayalleriniz gerçekleşir.

Bu sorular bana pek mantıklı gelmiyor çünkü kapasite meselesi tamamen bu durum. Öncelikle biz sizin nasıl biri olduğunuzu, sayısal zekanızı, yatkınlığınızı, odaklanma durumunuzu, ders çalışma motivenizi vb gibi şeylerinizi bilmiyoruz. Başarı dediğimiz şeyin birçok parametrenin aynı anda bir araya gelerek oluşan bir şey olduğunu bilmek lazım. Çok çalışıp da 500 bin de yapabilirsiniz. Az çalışarak 100 bin de... Burada kendine sorman gereken soru şu olacaktır "Ben elimden geleni yaptım mı?" veya "Yapıyor muyum?". Bunlara cevabınız evet ise zaten problem yoktur. Sağda solda forumlarda falan şu çalışmaya şu net gelir mi, şu sıralama gelir mi, gibi araştırmalardan ziyade derslere full focus olun. Başarılar dilerim, umarım hayalleriniz gerçekleşir.
çok teşşekür ederim hocam elimden gelenini en iyisini yapacağım ve en iyi sıralama elde etmeye çalışacağım sizde başarılar dilerim.

Hocam bugün temel atıyorum, matematik te fizik kimya biyoloji de aynı şekil, o yüzden 1 Aralık dedim normalde bugün de çalışıyorum fakat 1 Aralıkta TYT kapsamlı çalışacağım sizce bu süre zarfında ilk 100 bin yapabilir miyim dediğim şekilde.
Hocam sizi motive edecekse,bence süreyi kafanıza takmayın,her gün çalışmaya bakın bence en önemli unsur bunu her gün yapabilmek,270 binden 2 bine 7 ayda çektim bende sayısalda.Umarım istediğiniz olur,bence iş kafada bitiyor yapabilirim dediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.
Diğer yorumlarda haklı bence baya,şunu yaptım şu oldu diyenlere bakmadan sadece önünüze bakın,başarılar :).
Minik bir dipnot;Kafana bir şey takılırsa sorabilirsin

Hocam sizi motive edecekse, bence süreyi kafanıza takmayın, her gün çalışmaya bakın bence en önemli unsur bunu her gün yapabilmek, 270 binden 2 bine 7 ayda çektim bende sayısalda. Umarım istediğiniz olur, bence iş kafada bitiyor yapabilirim dediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.
Diğer yorumlarda haklı bence bayağı, şunu yaptım şu oldu diyenlere bakmadan sadece önünüze bakın, başarılar :).
Minik bir dipnot; Kafana bir şey takılırsa sorabilirsin

Hocam son bir sorum olacaktı siz AYT'ye ne zaman başladınız? Çünkü benim planladığıma göre 1 Şubata başlayacağım planıma göre kamp bütün AYT kampları bittiğinde sınava 40-50 gün kalacak o zamanlar Full branş denemesi TYT AYT genel deneme ve fasiküllerle değerlendirmeyi düşünüyorum. Hedefim elimden geleninin en iyisini yapmak yani sayısal alanında yapabildiğim kadar sıralama yapmak.

Bende birkaç şey soyleyeyim. Oncelikle bende bu sınava bu sene gireceğim inşallah. Asıl olay planlı çalışmak aslinda. Ne kadar çalışırsan çalış, planlı calismadigin sürece her zaman bir şeyi eksik hissedersin. Mesela soru kacirdigin yerleri dönüp tekrar cozeceksin. Bir soruyu çözemedin mesela, neyse ya boş ver deyip geçme üstüne 30 dakika uğraş gerekirse ama mantığını kavra. Güzel planını yapmışsın mesela haftalık plan da olusturabilirsin kendine. Mesela her sabah kalktığında şunu şunu yapacağım dünkü calismamdan şunlar eksik bunları tamamlayacağım vs. bu şekilde planlı ilerlersen ilk 100 bin zor degl hocam.

İyi calismalar.

Hocam son bir sorum olacaktı siz AYT'ye ne zaman başladınız? Çünkü benim planladığıma göre 1 Şubata başlayacağım planıma göre kamp bütün AYT kampları bittiğinde sınava 40-50 gün kalacak o zamanlar Full branş denemesi TYT AYT genel deneme ve fasiküllerle değerlendirmeyi düşünüyorum. Hedefim elimden geleninin en iyisini yapmak yani sayısal alanında yapabildiğim kadar sıralama yapmak.
Benim temelim vardı,tyt ile yılı bitirdim,1 Ocak günü direkt ayt’ye başlamıştım,dediğine göre yaparsan bence çok iyi sonuç alabilirsin,planın çok iyi moralini bozmadan her gün düzenli uygulamaya bak derim ben
Kafana bir şey takılırsa etiketleyebilirsin,severek yardımcı olurum umarım kazanırsın
Ve bir şey daha,bence doğrularından çok yanlış yaptığın soruların üstünde dur ve hemen soruyu yapamıyorum videosuna bakayım deme,üstünde uğraş uğraş dur,zorlanmak gerçekten geliştiriyor