Bu durumda kimler yeni RTX 5000 serisine geçmeyi planlıyor?

• Yükseltme yapacağım

Oy: 6 8,8%
  • Hayır, planlamıyorum

Oy: 45 66,2%
  • Fiyata göre düşüneceğim

Oy: 12 17,6%
  • Kararsızım

Oy: 5 7,4%

• Oy verenlerin toplamı
    68
@shockedblackguy,

Kartlar çıkınca ve testler gelince daha ayrıntılı bir sonuca varabiliriz. Açıkçası ister AMD olsun, ister NVIDIA olsun verdikleri tablo, görsel, video gibi seylere inancım az oluyor genelde. Biraz şişiriyorlar çünkü.
Aynen öyle hocam, keşke kolay ulaşabilsek de kafa patlatmasak ve hobi olarak falan yapsak.

6000, 7000, 3000 ve 4000 serisinde olan kimsenin geçmesi gerektiğini düşünmüyorum. NVIDIA 4K'yı norm olarak sunmaya çalışıyor ama kesinlikle değil. 1080P günümüz için gayet yeterli bir çözünürlük. Sırf 3-5 piksel fazla göreceğim diye ₺29.000'lik 1080P sistem yerine ₺100.000 verip 4K sistem almanın hiçbir anlamını görmüyorum.

Bu kararsızlığı yaşayanlardan birisi de benim aralık ayının başında Galax RTX 4080 Super SG White modelini satın aldım eksik parçalar, taşınma işleri vs sebebiyle sistemi henüz kuramadığımdan dolayı sıfır şekilde kapalı kutu olduğu gibi duruyor. Bu kartı satıp çıkacak beyaz renk RTX 5080 (Söylentilere göre oluşabilecek fiyat farkından dolayı 5080'e geçmem çok mümkün gibi görünmüyor.) 5070 Ti kartları beklemem mantıklı olur mu yoksa anlamsız bir ekonomik ve zamansal olarak riske girmiş mi olurum? Riskler de elbette söz konusu olabilecek yüksek fiyatlandırmalar, stok sorunu, aynı zamanda ilk çıkışlarında bir de beyaz renk ekran kartı bulma zorluğu vs gibi konulardan kartsız kalmak gibi gibi.

Pek sanmıyorum :hehehe: CRT monitör ile DLSS, fg gibi şeylere ihtiyaç duymuyorum hazırda elimde RTX 3090 var, oyunları eğer CRT üzerinden oynuyorsam düşük çözünürlük tercih ederim çünkü bu monitörlerde düşük çözünürlük olsa bile harika keskinlik ve daha doğal görüntü sağlıyor. Evimde 4K monitör de var CRT de ki 720p-1200p performansı evimdeki 4K monitörden çok daha iyi. Bu yüzden düşük çözünürlükte VRAM fazlasıyla yetiyor ve GPU zorlanmadığından FPS de tavan oluyor kafam rahat ve giriş gecikmesi 0.00ms👽