Piyasayı biraz rahatlatacağını düşünüyorum.

Kaç yaşıma geldim bir şeyin fiyatının dünya genelinde normale döndüğünde bizim ülkemizde normale döndüğünü hiç görmedim. Esnafın açgözlülüğü "zaten yüksekten almaya alıştılar. Fiyatları düşürsem karım düşer." mantığında olduğu için bunlar gerçekten iyi günlerimiz.

Kaç yaşıma geldim bir şeyin fiyatının dünya genelinde normale döndüğünde bizim ülkemizde normale döndüğünü hiç görmedim. Esnafın açgözlülüğü "zaten yüksekten almaya alıştılar. Fiyatları düşürsem karım düşer." mantığında olduğu için bunlar gerçekten iyi günlerimiz.

Negatiflik basmaya gerek yok. En basitinden ekran kartı krizinde ekran kartı fiyatları arşa erdikten sonra kriz bitince fiyatlar azaldı hatta yıllarca Avrupa'dan ucuza/aynı fiyata ekran kartı aldık firma rekabetleri sayesinde.

Sıfır fiyatları satanlar kendi kafasına göre belirliyor, ikinci ele bakın. Yarı fiyata bulunabiliyor. Sistem toplayanlar da LGA1700 DDR4 toplasın.

Abi ama G.Skill veya Corsair'in de çip fabrikası yok ama pazarın lideri onlar.
Sıkıntı orada başlıyor işte hocam, çip üreticileri çip üretimi azaltıyor ya da zam yapıyor. Dediğiniz markalar montajcı olduğu için kendileri de zam yapmak zorunda kalıyor. Derdimiz dediğiniz markalar değil, derdimiz çip üreticileri. Samsung, Micron, Hynix gibi. ASUS fabrika açsa bile çip üretmeyecekse işleri zor. Hatta üretmeye başlasa bile tecrübeleri olmadığı için baltalama ihtimalleri var. Bildiği yerden devam etmek istiyorlar.