Detaylar
Kim cevapladı?Hatırtlama hiç. Üzülüyorum...Hiç yurt dışına çıkmayı denedin mi? 2 yil önce Moldova’ya girerken gümrükte ayakta 40 dakikadan uzun süre bekletildim. Çantalarımı açıp aradılar, hediye paketlerini makineden geçirdiler. 15 dakika sorguya çekip soru sordular. Oradaki arkadaşım geldi, onun kimlik bilgilerini aldılar. Ondan sonra bıraktılar geçeyim.
Boyle rezilliği, böyle asagilamayi başka ülkeye yapamazlar. Moldova bir de. Allah’ın Moldova’sı. Bursa’dan küçüksünüz.
Terör örgütleri, bir bölgede başlar ve büyümesine müsaade edilirsse tüm dünyanın problemi olur. Bunun bir çok örneği var ASALA, Hizbullah, Combat-18 gibi.
Belçika ve Japonya gibi devletler de bu örgütlerin çıkmasından kazanç sağlıyor, ta ki besledikleri yılan onları sokmayana kadar.
Belçika ve Japonya gibi devletler de bu örgütlerin çıkmasından kazanç sağlıyor, ta ki besledikleri yılan onları sokmayana kadar.
İltica ile vatandaşlık verildiği hangi ülkede görülmüş? İltica edersen sığınmacı olursun.Pkk'lı Kürtsen bana ırkçılık yapıyolar diyip Apo yürüşüne katılırsan sana iltica yoluyla vatandaşlık veriyolar. Sadece vatandaşlık da değil.
Pasaport'un gücüne dokunmazlar çünkü o diplomasiyle alakalı bir şey. Dış siyasetin ve ilişkilerin ne kadar iyi olursa o kadar güçlü pasaportun ollur. PKK, diplomatik veya ulusal bir problem değil, uluslararası bir terör örgütüdür. En fazla ülkenin demografik yapısına göre pasaport kontrolde daha çok önlem alabilirler yani doğudan geliyorsan geçiş süren uzar.Ayrıca bu PKK'lıların çıkardığı sorunlar bizim adımızı da lekeler. Pasaportu bile güçsüzleştirebilir. Belçika olmasa da Japonya'ya girişlerin biraz daha zor olcağını düşünüyorum.
Muhtemelen doğuda ikamet ediyorsunuz yada oradan kalkan uçakla gittiniz. Ben 30'a yakın ülke gezdim ve hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.Hiç yurt dışına çıkmayı denedin mi? 2 yil önce Moldova’ya girerken gümrükte ayakta 40 dakikadan uzun süre bekletildim. Çantalarımı açıp aradılar, hediye paketlerini makineden geçirdiler. 15 dakika sorguya çekip soru sordular. Oradaki arkadaşım geldi, onun kimlik bilgilerini aldılar. Ondan sonra bıraktılar geçeyim.
Boyle rezilliği, böyle asagilamayi başka ülkeye yapamazlar. Moldova bir de. Allah’ın Moldova’sı. Bursa’dan küçüksünüz.
- Makaleler
- 3
İstanbul'dan kalktı uçağım.Muhtemelen doğuda ikamet ediyorsunuz yada oradan kalkan uçakla gittiniz.
Ne zaman gezdin? Neyle gezdin? Yeşil pasaportla mı?Ben 30'a yakın ülke gezdim ve hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.
2006'den bu yana geziyorum. Evet, yeşil pasaport.Ne zaman gezdin? Neyle gezdin? Yeşil pasaportla mı?
- Makaleler
- 3
Yeşil pasaportla tabi ki yaşamazsın onları. Sana vize de sormuyorlar, o zaman Türkler her yere rahat girebilir demek mi?
Bordo pasaport kullan bakalım o 30 ülkenin kaç tanesi seni mülteci teknesiyle geri yolluyor
Alakası yok. Yeşil pasaportlular daha çok kontrol ediliyor. Hatta "Yeşil pasaportu nasıl elde ettiniz?", "Vizesiz giriyorsunuz, ne kadar kalacaksınız?" gibi sorular soruluyor. Diplomatik pasaportlu devlet adamlarına bile aynı davranıyorlar.Yeşil pasaportla tabi ki yaşamazsın onları. Sana vize de sormuyorlar, o zaman Türkler her yere rahat girebilir demek mi?
Bordo pasaport kullan bakalım o 30 ülkenin kaç tanesi seni mülteci teknesiyle geri yolluyor![]()
Pasaportunuzun rengi ne olursa olsun dönüş bileti ve orada kalacağınız yerin göstergesi yoksa sizden şüphe edip deport etme ihtimalleri var.
Bu olay, Türkiye'nin dış ilişkilerde kötü olmasıyla alakalı ve tabiiki hukuk da bir etken; haksızlığa, şiddete uğrayan Türk öğretmenler, doktorlar iltica ettiği için zorluyorlar.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 3
@150 en son ne zaman çıktın? Ben yaşadıklarımı anlatıyorum. İstanbul'dan kalkan uçakla gittim. Hala üniversite eğitimim devam etmekteydi. Bursa doğumluyum. Doğrudan Moldova vatandaşı olan arkadaşımın evinde kalacaktım, kendilerine söyledim ve fotoğrafıyla telefon numarasını gösterdim. Dönüş uçak biletim mevcuttu.
Bütün bunlardan sonra ne oldu? Sıranın arkasına geçmem ve beklemem söylendi. O esnada başka uçaklar da geldi, onların yolcularını da bekledim. Kimse kalmayınca yan tarafa, güvenlik odalarına götürüp detaylı aramadan geçtim. Ne kadar param olduğunu, cüzdanımı bile kontrol ettiler. Hediye paketini X-Ray'den geçirdiler. Sorular sordular.
En son tekrar gümrüğe döndüm, arkadaşımı benim telefonumdan aradılar, çağırdılar. Kimliğini kontrol ettiler, imzasını aldılar ve içeri girmeme izin verdiler.
2006'da Türkiye gri listede değildi, bu bir sebep. Yeşil pasaportlulara daha çok soru sorsalar da "en arkaya git bekle" tarzı muameleler yapacaklarını, kaçakçıymış gibi cüzdanına kadar arama yapacaklarını sanmıyorum. Sonuç olarak yeşil pasaportun diplomatik ağırlığı var. Ben sıradan vatandaşım.
Bütün bunlardan sonra ne oldu? Sıranın arkasına geçmem ve beklemem söylendi. O esnada başka uçaklar da geldi, onların yolcularını da bekledim. Kimse kalmayınca yan tarafa, güvenlik odalarına götürüp detaylı aramadan geçtim. Ne kadar param olduğunu, cüzdanımı bile kontrol ettiler. Hediye paketini X-Ray'den geçirdiler. Sorular sordular.
En son tekrar gümrüğe döndüm, arkadaşımı benim telefonumdan aradılar, çağırdılar. Kimliğini kontrol ettiler, imzasını aldılar ve içeri girmeme izin verdiler.
2006'da Türkiye gri listede değildi, bu bir sebep. Yeşil pasaportlulara daha çok soru sorsalar da "en arkaya git bekle" tarzı muameleler yapacaklarını, kaçakçıymış gibi cüzdanına kadar arama yapacaklarını sanmıyorum. Sonuç olarak yeşil pasaportun diplomatik ağırlığı var. Ben sıradan vatandaşım.
2 ay önce çıkıp Türk vatandaşlarına asla vize vermeyen Norveç'e geldim. Burda bile anlattıklarınızı yaşamadım. Belki biliyorsunuzdur; Norveç, diplomatik alanda Avrupanın en güçlü ülkesi. Moldova ile kıyaslanamaz bile.
Yeşil pasaportun diplomatik ağırlığı var, evet ama buna güvenemezsiniz. Belki yeşil pasaport ile gidip sizin yaşadıklarınızı yaşayan yoktur fakat dönüş bileti ve kalacak yer göstermediğinden dolayı deport edilenler olmuştur yani ben sizin dediklerinizi yalanlamıyorum. Sadece yeşil veya siyah pasaportun da sandığınız kadar güçlü olmadığını söylüyorum.Ben yaşadıklarımı anlatıyorum. İstanbul'dan kalkan uçakla gittim. Hala üniversite eğitimim devam etmekteydi. Doğrudan Moldova vatandaşı olan arkadaşımın evinde kalacaktım, kendilerine söyledim ve fotoğrafıyla telefon numarasını gösterdim. Dönüş uçak biletim mevcuttu.
Bu olayları yapıyorlar sonra biz bir şey yapınca mağdur rolüne yatıyorlar maymun kadar akılları yok akılları olsaydı en büyük Kürt düsmanının PKK olduğunu anlarlardı daha geçen Twitter'da gördüm yaslı bir adamı öldürmüsler kalpleri yok bunların.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Çin, çip üretiminde yerli DUV litografi makinelerinin üretimine başladı!
- Alice Büşra Alçınar
-
-