Detaylar
Kim cevapladı?Benden daha kötü olan arkadaşlarımı görünce şu an yaptığım işi değiştirme sürecinin zor olacağını düşünüyorum. Kendim kamuda çalışıyorum ve ülke şartları idealist olmak için çok zor gibi... Duyduklarımdan sonra.
Yani özelde asgari ücrete çalışmaktansa kamuda yardımcı personel olmayı tercih ederim. Ben devam ederdim şahsen.
Benden daha kötü olan arkadaşlarımı görünce şu an yaptığım işi değiştirme sürecinin zor olacağını düşünüyorum. Kendim kamuda çalışıyorum ve ülke şartları idealist olmak için çok zor gibi... Duyduklarımdan sonra.
Kamuda olmasaydi bu dediğin çık boş ver diyebilirdim ama kamuda işler değişiyor en azından bir güvencen var.
Kamuda o ozeldeki çalışma rekabeti yok çoğu zaman olmuyor da.
Omerta Silenzio
Başarılı
Şu rezil ekonomide kamuda sırtını devlete dayamışsın, kalkıp idealistlik falan kasmanın hiç lüzmü yok bence.
Dışarıda özel sektör dedikleri yer tam bir kurtlar sofrası. Millet üç kuruşa it gibi çalışıp sabah akşam mobbing yiyor, sen kalkmış can sıkıntısından iş değiştirmeyi düşünüyorsun. Kötü durumdaki arkadaşlarını zaten görüyormuşsun, istifa ettiğin an arkadaşlarının durumuna düşmen an meselesi olur ve üç ay sonra işsizlikten kafayı yersin. İşini sevmiyor olabilirsin, eyvallah haklısındır da ama şu devirde iş sevmek için değil fatura ödemek ve hayatta kalmak için yapılıyor.
Çok daralıyorsan mesai saatleri dışında kendi hayatını yaşa, kafa dağıtacak hobiler bul ama maaşın her ay tıkır tıkır yatıyorsa pekte kurcalama.
Dışarıda özel sektör dedikleri yer tam bir kurtlar sofrası. Millet üç kuruşa it gibi çalışıp sabah akşam mobbing yiyor, sen kalkmış can sıkıntısından iş değiştirmeyi düşünüyorsun. Kötü durumdaki arkadaşlarını zaten görüyormuşsun, istifa ettiğin an arkadaşlarının durumuna düşmen an meselesi olur ve üç ay sonra işsizlikten kafayı yersin. İşini sevmiyor olabilirsin, eyvallah haklısındır da ama şu devirde iş sevmek için değil fatura ödemek ve hayatta kalmak için yapılıyor.
Çok daralıyorsan mesai saatleri dışında kendi hayatını yaşa, kafa dağıtacak hobiler bul ama maaşın her ay tıkır tıkır yatıyorsa pekte kurcalama.
EmirBey
Becerikli
Siz ne iş yapıyorsunuz?Yani özelde asgari ücrete çalışmaktansa kamuda yardımcı personel olmayı tercih ederim. Ben devam ederdim şahsen.
Bir yandan da açıktan Uluslararası İlişkiler okuyorum. Sizce bitirdikten sonra bir şeyler yapabilir miyim?Şu rezil ekonomide kamuda sırtını devlete dayamışsın, kalkıp idealistlik falan kasmanın hiç lüzmü yok bence.
Görkem Say
Üstün
Ozel sektor rezalet bir yer mis gibi kamuda isin var belki hayatin boyunca boyun cok uzamaz ama kisalmazsin da hayat standardin olur. Aklini kullanip biraz birikim yapabilip emekli olmadan da iyi kotu bir ev denk getirebilirsen mis.
Siz ne iş yapıyorsunuz?
Bir yandan da açıktan uluslararası ilişkiler okuyorum. Sizce bitirdikten sonra bir şeyler yapabilir miyim?
Çalışmıyorum. YKS öğrencisiyim ve Almanya'da okumak için Almanca öğreniyorum. Ben senin yerinde olsaydım hocam, bölüm bitince zaten kadro olarak üniversite mezunu olacaksın. Onu kullanıp tekrar KPSS'ye girerdim. Katip, İKM, Polis olmayı falan denerdim.
EmirBey
Becerikli
Kamuda olmasaydi bu dediğin çık boş ver diyebilirdim ama kamuda işler değişiyor en azından bir güvencen var.
Kamuda o ozeldeki çalışma rekabeti yok çoğu zaman olmuyor da.
Açıktan uluslararası ilişkiler okuyorum. Bitirince bir şey yapabilir miyim?
Kostes
Uzman
Açıktan uluslararası ilişkiler okuyorum. Bitirince bir şey yapabilir miyim?
Bence yapılabilir uluslararası ilişkiler geniş bir bölüm bu konuda sağlam araştırma yapmak gerekiyor. Zaten kamuda okuyan adam daha çok kazanıyor yani maaşta artış oluyor diye biliyorum.
EmirBey
Becerikli
Size bir şey sorabilir miyim bakarsanız.Şu rezil ekonomide kamuda sırtını devlete dayamışsın, kalkıp idealistlik falan kasmanın hiç lüzmü yok bence.