Elimdeki lisanslı videoları arşivlemek için 1TB SSD aldım. İçerisinde binlerce dolar yatıyor. Umarım o SSD'me bir şey olmaz :D
Bulutta bir şey olmaz. Ama böyle devam edersen üzüleceksin. Her diskin bozulma olasılığı var. Mesela Google'ın devasa veri merkezleri var ve bunların diski bozuluyor. Ancak birden fazla yere yedekledikleri için sıkıntı olmuyor.
Yedek almak için acele et. Ben önlem almayarak bir diske güvenme hatasını yaptım sen de benim gibi oturup saatlerce üzülme.
İnsan gerçekten üzülüyor. Ama benim kaybedecek herhangi bir sorunum yok. Aile fotoğrafları var sadece.

Bulutta bir şey olmaz. Ama böyle devam edersen üzüleceksin. Her diskin bozulma olasılığı var. Mesela Google'ın devasa veri merkezleri var ve bunların diski bozuluyor. Ancak birden fazla yere yedekledikleri için sıkıntı olmuyor.

İnsan gerçekten üzülüyor. Ama benim kaybedecek herhangi bir sorunum yok. Aile fotoğrafları var sadece.
Bu kadar korkuyorsan, 64 GB'lık bir flash bellek al, oraya sakla, bitti.

Asıl sormak istediğim: Bu anlattığım konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kişisel olarak bulut depolamayı nasıl görüyorsunuz? Yoksa harici diskle devam ediyorum mu diyorsunuz?
Daha önceki postta da belirttiğim üzere daha hızlı ulaşım için en makulu HDD'dir.

Türkiye de internet erişimi malum, biliyorsunuz zaten.

Hocam her ay 200TL ödemektense bu daha cazip geldi. Sağlığı düştüğünde yenileyeceğim.

Hocam her ay 200TL ödemektense bu daha cazip geldi. Sağlığı düştüğünde yenileyeceğim.

Bir anda bozulursa ne yapacaksınız? Bir de böyle düşünün. Yıllık 2.000 TL çok değil bana göre ama para paradır. Ama veri aktarımı konusunda SSD tartışılmaz. Bulut depolama internet hızına göre. Bu konuda hak veriyorum.

Daha önceki postta da belirttiğim üzere daha hızlı ulaşım için en makulu HDD'dir.

Türkiye de internet erişimi malum, biliyorsunuz zaten.
Evet, internet hızı malum ama güven konusu hakkında bulut depolama diye düşünüyorum. Evet, siber saldırı olayları olabiliyor ama teknoloji devi olan bir şirket her zaman güvenilmez anlamına gelmiyor.