300 GB veri var diyelim. Harici diske biraz geç olsa da yüklenir. Ancak fiber interneti olmayıp 300 GB veriyi upload etmeye kalkarsa; vay anam vay... :D
E işte bende onu diyorum zaten. :D İyi koşullarda sakladığın sürece harici HDD en güvenilir yöntemdir. Şifre kırılmasa bile verin kaybolmaz en azından...

E işte bende onu diyorum zaten. :D İyi koşullarda sakladığın sürece harici HDD en güvenilir yöntemdir. Şifre kırılmasa bile verin kaybolmaz en azından...
İyi koşullarda saklamak iyi olabilir ama disk işte, ne zaman bozulur belli olmaz. Belki 6 ay belki 6 yıl. Veya daha fazla. Bulut depolama hızlı olsa orası değişirdi ama maalesef Türkiye şartları.

Ben ne bulut depolayama, ne kendi evde kurduğum bulut depolamaya, ne de şifre yöneticilerine. Hiçbirine güvenmiyorum. ISS'den verileriniz geçtiğiniz sürece, bir şeye güven olmaz.

İyi koşullarda saklamak iyi olabilir ama disk işte, ne zaman bozulur belli olmaz. Belki 6 ay belki 6 yıl. Veya daha fazla. Bulut depolama hızlı olsa orası değişirdi ama maalesef Türkiye şartları.
Disk'de Terabayt'larca fazla veri yazıp silmediğin sürece kolay kolay bozulmazlar (Takribi 20 yıl gideri var mekanik hard disklerin) o konuda müsterih ol sen. Sağlığını kontrol etmen kafi.

Son düzenleme:
Yani bütçe esnetebiliyorsan eğer alınabilirler. Bulutla uğraşmak istemezdim açıkçası.

İnternet iyiyse bulut daha iyi bana göre. Ama maalesef olmuyor. Ancak fotoğraf ve video yedekleme konusunda Google One önde olur diye düşünüyorum. Bizden habersiz arkada otomatik olarak yedekliyor. O yüzden bunda pek sıkıntı yok. PDF dosyaları da bir şey yapmaz ama ağır dosya dersek harici disk daha doğru bir seçenek.

Dediğim harici diskler uzun ömürlü. Data Center diski olduğu için. Ama o da durduk yere bozulabilir.

Yine de günümüzde en çok iş gören SSD/HDD oluyor. Google One küçük dosyalar için birebir. Paylaşma konusu bunda daha mantıklı(küçük boyutlu dosyalar için).