Burada suçlu ben miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 798

3586

Uzman
Makaleler
33
Okulda arkadaşım başka bir tanımadığı birinin kartını alıp kullandığını söyledi. Ben de kartı iade etmesi için küçük bir saka hazırlamak istedim ve şu mesajı kendisine yolladım.

"... kurumu tarafından ... isimli şahsın kartını kullandığınız tespit edilmiştir. Hakkınızda adli işlemler başlatılacaktır."

Daha sonra tüm olayı baştan aşağı anlattı. Ben de şunu yazdım.

"Bu yaptığınız suç. 2600 lira para cezası kesilmiştir."

Bunu arkadaşım gördü. Ben kendisine bunun şaka olduğunu diyecektim fakat hemen abisine haber vermiş. Abisi ile telefondan konuştum. Bunun bir şaka olduğunu, sadece arkadaşımın kartı bırakması için yaptığımı söyledim. Daha sonra abisi telefonu kapattı. Arkadaşım daha sonra bana gelip "abim seni şikayet edecekmiş" dedi. Etrafı polis, avukat vs. doluymuş.

Sizce şu an kim haklı? Gerçekten beni şikayet edebilir mi? Ederse en fazla ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hakim: Suçun ne?
51: Arkadaşıma telefon şakası yaptım
Hakim: Bu yaptığın oldukça büyük bir şuç; 2 yıl hapis!

Bence oldukça saçma. Arkadaşının abisinin canı sıkıldıysa, mahkemeye gitmek isterse şikayet edebilir. Bence seni korkutmak için yapmış.

Oğlum senin başına gelmeyen kalmadı da şikayet etme hakkı var rahatsız etmişsiniz. Ama çok kafaya takılacağını düşünmüyorum.

Bence de hocam bu pek büyük bir olay değil bence.

Gereksiz ciddiye almış. Korkutmak için şikayet edeceğini söylemiştir muhtemelen. Ya da o sana şaka yapıyor olabilir.
Umarım o da bana şaka yapıyordur hocam.

Bana şu an şakanın sırası onlarda gibi geldi.

Umarım

Oğlum senin başına gelmeyen kalmadı da şikayet etme hakkı var rahatsız etmişsiniz. Ama çok kafaya takılacağını düşünmüyorum.
Hocam şaka olsun diye yaptım arkadaş ortamı arasında gayet normal değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…