Burdur olağın üstü küçük ve en iyi yapacağınız aktivitenin Antalya sahiline gitmek olduğunu umutmayın. Eğitimini tam bilmiyorum.

Burdur'da elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum, şu anda 3. yılıma giriyorum. Üniversitemde veterinerlik okuyan birçok arkadaşım da var. Genel olarak veterinerlik fakültesi ders yoğunluğu yüksek ve eğitimi güçlü bir bölüm olarak biliniyor. Hatta kampüs içinde dikkat çeken fakültelerden biri diyebilirim.

Şehir olarak burdur oldukça küçük ve sakin bir yer. Sosyal anlamda seçeneklerin sınırlı, özellikle vakit geçirmek için genelde herkesin takıldığı bir kafe caddesi dışında fazla alternatif yok. Burdur gölü ve yeşiltepe gibi doğal alanlar güzel ama sık sık gidilecek yerler değil.

Kampüs çok geniş bir alana yayılmış. Ancak bu genişlik fakülteler arası mesafe anlamında biraz zorluk yaratabiliyor. Özellikle erkek yurtları fakültelere uzak kalabiliyor. Dönem içinde otobüs ulaşımı iyi işliyor, bu açıdan bir sorun yaşamıyorsun.

Şehirde büyük zincir markaların olduğu bir AVM yok, bu da bazı alışverişlerde zorlayabilir. Ancak Isparta ve Antalya gibi illere uygun fiyatlarla ve 30 dk, 1 saat gibi sürelerle ulaşım sağlanabiliyor, bu da bir avantaj.

Özetle, şehir olarak daha kısıtlı imkanlara sahip olsa da eğitim açısından fakülten güzel bir konumda. Eğer şehir yaşamı senin için çok önemli değilse ve daha çok eğitim odaklı düşünüyorsan Burdur'da mutsuz olacağını sanmıyorum. Ama daha sosyal ve dinamik bir şehir arıyorsan alternatiflerini değerlendirmende fayda var.

Umarım kendin için en doğru kararı verirsin. Şimdiden başarılar ve mutlu bir üniversite hayatı dilerim!

Hocam EAEVE akreditesi olan bir fakülte. Benim yakın arkadaşım da şu an Burdur, Balıkesir ve Muğla Milas arasında. Benim gibi şehir sizin için önemli değilse gidilebilir diye düşünüyorum ama karar sizin tabii.

Tutsaydı ben de düşünürdüm de ben Kırgızistan yolcusu gibiyim :D

Son düzenleme:
Hocam EAEVE akreditesi olan bir fakülte. Benim yakın arkadaşım da şu an Burdur, Balıkesir ve Muğla Milas arasında. Benim gibi şehir sizin için önemli değilse gidilebilir diye düşünüyorum ama karar sizin tabi.

Tutsaydı ben de düşünürdüm de ben Kırgızistan yolcusu gibiyim :D
Hayırlısı reis.