Burger King'te çalışma deneyiminiz nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan m4tehan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 78

m4tehan 1

Yetkin
4 ay Burger King'de çalıştım. Açıkçası en son yapmak isteyeceğim bir iş. Çalışan arkadaşlar, sizin iş deneyiminiz nasıldı? Ben günde rahat 20 kere çöpe git gel yapıyordum. 5-10 dakikalık yol. Her gün zorunlu 2.30 saat mesai. Yaranamamak vs. En sonunda tak ettim, kapanış mesaisinde arkadaşımı aradım, beni kaçırdı işten.

Benim annem yaklaşık 15 yıl çalışıp emekli oldu. Eleman olarak girdi müdür olarak ayrıldı. Gerçekten de bir kişinin yapacağı son iş olmalı. Gündüzcülüğü ayrı dert gececiliği ayrı dert. Belli bir saati yok kesinlikle. Mal gelecek derler, gece saatlerce bekletirler sabah olur. Rev stresi var, sürekli tetikte olmak gerekiyor. Bir anda geliyorlar. Düşük puan alınca suçu çalışanlara atıyorlar. Yaranamıyorsunuz dediğiniz gibi. İstediğiniz kadar çok emek verin, tek hatada silip atarlar.

Ben çalışmadım da İstanbul'un en yoğun alışveriş merkezlerinden biri olan Forum İstanbul'da bir arkadaşım MC Donalds'ta çalışmıştı.

Aşırı yoğun bir temposu var. Size ayrılan molaların tamamını kullanmanıza izin vermiyorlar. Özellikle yemek molasının tamamını asla kullandırtmıyorlarmış. Tabii uygulama personel müdürüne göre değişir ama genelde tüm şubeleri çok hareketli oluyor.

"15 Dakikada yemeğini ye gel, sonra tekrardan 15 dakika kullanırsın" Bizdeki müdür öyle yaptırıyordu hakkı yenmez iyi adamdı ama kölelik.

Ben Burger King'de değil de başka bir hamburger restoranında çalıştım.

İlk iş deneyimim olmasına rağmen bazı şeylere daha çok tahammül ettim ama ona rağmen 3. haftada artık yeter diyerek işten ayrıldım.

Günde 11 saatin aşağısında çalıştığımı hatırlamıyorum. Ayrıca ben dahil ekipteki hiç kimse doğru düzgün mesai ücretini alamadı.

Toplam 1 saat olması gereken molamızı genelde en fazla 30 dakika yaptırıyorlardı.

Sevkiyatı çeken 2 kişi vardık. Ya ben ya da diğer arkadaşım çekiyordu. 3. haftanın sonunda artık dik duramaz hale gelmiştim. İşten ayrıldıktan 2 - 3 ay sonra belim anca düzeldi.

Düşünen arkadaşlara asla ama asla önermiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…