Uçaklara ve helikopterlere gece görüşü sistemi kurmak çok mu zor? Hadi uçak almıyorlar, bunu da yapmıyorlar. Bu gece görüşü muhabbeti 2021'deki yangınlarda konuşulmuş ve yapılacak denmiş. Yazınca o tarihteki haberleri çıkıyor. Bu zamana kadar ne yapılmış? Millet resmen kendi başına traktörlerle mücadele ediyor. Sabah havadan müdahale başlayacağını söylediler. Sabaha kadar bu yangın nereye gidecek, ne kadar büyüyecek belli değil.

Biz sessiz kaldıkça bu ülke daha da kötüye gidiyor. 2028'e kadar bu ülkenin mezarı kalır. Gitmeden ülkeyi bitirmeye çalışıyorlar.

Muhalefetin en büyük sorunu şu: Seçimi kaybedince halkı suçluyorlar, kazanamayınca sandığı, iktidara laf ederken de çözüm üretemiyorlar. 20 yıldır aynı şarkıyı dinliyoruz. ‘Halk cahil, seçmen aptal, biz aslında haklıyız ama kimse bizi anlamıyor.’ E peki siz kimsiniz? Hangi vizyonla geldiniz de kimse anlamadı? En büyük projeleri ‘Tayyip gitsin’ olan bir tayfa, Tayyip gidince ne yapacak belli değil. Belki de asıl sorun, sizin bu ülkeyi hiç yönetemeyecek kadar dağınık, vizyonsuz ve elitist olmanızdır? Neyse... Hükümet yine yolları, köprüleri yapar; siz yine oturup ‘Ama beton yetmez’ dersiniz. 2040'ta hâlâ aynı başlığı açarsınız burada, eminim.

Bu yangınları hangi örgütlerin çıkardığı son derece ortada ama işte pek açık konuşamıyoruz maalesef. Yarın da devam ederse iş çıkışı bidonlarla arabayı doldurup su götürmeye çalışacağım. Yangın direkt olarak yerleşim yerlerine indi, insanlar ve hayvanlar tahliye edilmeye çalışılıyor ama nafile yangın giderek büyüyor her saniye. Eğer bir şekilde Uludağ taraflarına giderse o zaman yangın hiç söndürülemez.

Yangın çıkıyor, hemen "rant", "villa", "hükümet yaktı" korosu başlıyor. Sizin mantık seviyenizle orman yangınına makul bir açıklama getirmek zaten imkânsız. Rüzgar var, sıcaklık rekor kırıyor, sabotaj ihtimali desen ayrı mesele... Ama yok, siz olayı yine "AKP orayı yaktı abi" seviyesine çekip rahatlıyorsunuz. Bu kafayla bırak yangını, çakmağın nasıl çalıştığını bile anlamanız zor.

20 yıldır her felaketi hükümete yıkıyorsunuz ama tek bir şeye cevap veremiyorsunuz: Siz olsaydınız neyi farklı yapacaktınız? Tabii ki cevabınız yok, çünkü siz sadece muhalefetsiniz. Sıfır sorumluluk, full yaygara. Klavyeden bağırınca ülke kurtuluyor sanıyorsunuz. Gerçekte tek yaptığınız şey laf üretmek.

Yangınla mücadele eden insanlara, ekipmanlara, kurumlara zerre saygınız yok. Çünkü bu ülkeye hizmet etmek gibi bir derdiniz yok. Siz sadece bu ülkenin yandığını görmek istiyorsunuz, çünkü başka türlü var olamıyorsunuz. Ülke yanarken bir kova su dökmeyenler şimdi oturmuş klavyeyle orman söndürüyor.

Siz zaten fikir olarak kuru ot gibisiniz. En ufak kıvılcımda hemen tutuşuyorsunuz.

Uçaklara ve helikopterlere gece görüşü sistemi kurmak çok mu zor? Hadi uçak almıyorlar, bunu da yapmıyorlar. Bu gece görüşü muhabbeti 2021'deki yangınlarda konuşulmuş ve yapılacak denmiş. Yazınca o tarihteki haberleri çıkıyor. Bu zamana kadar ne yapılmış? Millet resmen kendi başına traktörlerle mücadele ediyor. Sabah havadan müdahale başlayacağını söylediler. Sabaha kadar bu yangın nereye gidecek, ne kadar büyüyecek belli değil.

Bursa Gürsu tarafında yani yangının olduğu tarafta yoların yan tarafları da alevler içinde. Traktörlerini bırakıp kaçanlar oldu, ekipler temkinli biçimde arabayla geçiyordu ancak şu an durum ne bilmiyorum. Halk yine kendi başına kaldı yani.

Adını hatırlayamadığım bir kurum, aldığı dev bütçe sayesinde canla başla yangın söndürme duaları ediyor. Kısa zamanda yangınların söndürülmesini sağlayacaklardır. (!)

Yangın çıkıyor, hemen "rant", "villa", "hükumet yaktı" korosu başlıyor. Sizin mantık seviyenizle orman yangınına makul bir açıklama getirmek zaten imkânsız. Rüzgar var, sıcaklık rekor kırıyor, sabotaj ihtimali desen ayrı mesele... Ama yok, siz olayı yine "AKP orayı yaktı abi" seviyesine çekip rahatlıyorsunuz. Bu kafayla bırak yangını, çakmağın nasıl çalıştığını bile anlamanız zor.

20 yıldır her felaketi hükümete yıkıyorsunuz ama tek bir şeye cevap veremiyorsunuz: Siz olsaydınız neyi farklı yapacaktınız? Tabii ki cevabınız yok, çünkü siz sadece muhalefetsiniz. Sıfır sorumluluk, Full yaygara. Klavyeden bağırınca ülke kurtuluyor sanıyorsunuz. Gerçekte tek yaptığınız şey laf üretmek.

Yangınla mücadele eden insanlara, ekipmanlara, kurumlara zerre saygınız yok. Çünkü bu ülkeye hizmet etmek gibi bir derdiniz yok. Siz sadece bu ülkenin yandığını görmek istiyorsunuz, çünkü başka türlü var olamıyorsunuz. Ülke yanarken bir kova su dökmeyenler şimdi oturmuş klavyeyle orman söndürüyor.

Siz zaten fikir olarak kuru ot gibisiniz. En ufak kıvılcımda hemen tutuşuyorsunuz.

Sen ne anlatıyorsun? Bu zamana kadar bilerek yakıldı ormanlar. Peki hükümetin ne yaptı bana anlat? AKP'ya da PKK. Fark etmiyor yüzde 99'u bilerek yakıldı. Ama senin boş kafan hâla bunun sorumlusu hükumet olduğunu anlamıyor. Biz neden vergi veriyoruz? Daha fazla ormanlar yansın diye mi? Millet mi her şeyi yapacak? Biz mi her şeyi yapacağız? Avrupa'da çıkan yangını daha yeni başlar başlamaz söndürüyorlar. Onlar bunlara para harcıyor. Bunlar gibi diyanete vermiyor. Yangınla mücadele eden insanlara saygım sonsuz ama hükumet sessiz kaldıkça, yardım etmedikçe, önlem almadıkça sorumlusu yüzde 100 onlardır. Hem ne yapmamı bekliyorsun? Gecenin bu saati İzmir'den kalkıp Bursa'ya mı gideyim? Bunları biz mi yapalım?

Ekstra olarak gece görüşlü yangın söndüren uçaklar neden almıyorlar? İki yüzlüsünüz.

Sen ne anlatıyorsun? Bu zamana kadar bilerek yakıldı ormanlar. Peki hükümetin ne yaptı bana anlat? AKP'ya da PKK. Fark etmiyor yüzde 99'u bilerek yakıldı. Ama senin boş kafan hâla bunun sorumlusu hükumet olduğunu anlamıyor. Biz neden vergi veriyoruz? Daha fazla ormanlar yansın diye mi? Millet mi her şeyi yapacak? Biz mi her şeyi yapacağız? Avrupa'da çıkan yangını daha yeni başlar başlamaz söndürüyorlar. Onlar bunlara para harcıyor. Bunlar gibi diyanete vermiyor. Yangınla mücadele eden insanlara saygım sonsuz ama hükumet sessiz kaldıkça, yardım etmedikçe, önlem almadıkça sorumlusu yüzde 100 onlardır. Hem ne yapmamı bekliyorsun? Gecenin bu saati İzmir'den kalkıp Bursa'ya mı gideyim? Bunları biz mi yapalım?

Ekstra olarak gece görüşlü yangın söndüren uçaklar neden almıyorlar? İki yüzlüsünüz.
Abi harikasın ya. Türkiye'deki bütün yangınların %99'unun bilerek çıkarıldığını nereden öğrendin, gizli CIA raporları mı okudun? Yoksa kahveci dayı mı söyledi? Hükümet yaktı, PKK yaktı, Elon Musk yaktı, fark etmiyor diyorsun... Peki kim söndürdü? Galiba onu da muhalefet söndürdü, değil mi? İBB’nin photoshoplu uçakları mı indi ormana?
Vergi veriyoruz, evet. Ama senin verginden alınan yangın söndürme ekipmanını kullanan adamı da sonra “maaş alıyor yatıyor” diye aşağılayan yine sen oluyorsun. Avrupa diyorsun, Avrupa’da devlet bir şey yapmazsa halk yardım eder. Bizde devlet bir şey yapınca “rant”, halk bir şey yapınca “devlet nerede?” diyorsunuz. Bu çelişkide boğulup gitmişsiniz.

Gece görüşlü uçak da istemişsin. Bunu yazarken eminim elinde askeri donanım listesi, teknik uçuş raporları vardı (!). Gece görüşlü yangın uçağını yeni öğrendiniz, şimdi onu slogan yapmışsınız. Geçen sene müsilaj vardı, ondan önce sel... Olay değil, slogan önemli sizin için.

Abi harikasın ya. Türkiye'deki bütün yangınların %99'unun bilerek çıkarıldığını nereden öğrendin, gizli CIA raporları mı okudun? Yoksa kahveci dayı mı söyledi? Hükumet yaktı, PKK yaktı, Elon Musk yaktı, fark etmiyor diyorsun... Peki kim söndürdü? Galiba onu da muhalefet söndürdü, değil mi? İBB'nin Photoshop'lu uçakları mı indi ormana?
Vergi veriyoruz, evet. Ama senin verginden alınan yangın söndürme ekipmanını kullanan adamı da sonra “maaş alıyor yatıyor” diye aşağılayan yine sen oluyorsun. Avrupa diyorsun, Avrupa'da devlet bir şey yapmazsa halk yardım eder. Bizde devlet bir şey yapınca “rant”, halk bir şey yapınca “devlet nerede?” diyorsunuz. Bu çelişkide boğulup gitmişsiniz.

Gece görüşlü uçak da istemişsin. Bunu yazarken eminim elinde askeri donanım listesi, teknik uçuş raporları vardı (!). Gece görüşlü yangın uçağını yeni öğrendiniz, şimdi onu slogan yapmışsınız. Geçen sene müsilaj vardı, ondan önce sel... Olay değil, slogan önemli sizin için.

Türkiye'deki yangınları geçmiştede şimdi de yüzde 90'a yakın oranla "bilerek" çıkarıldı.

Ve ben asla muhalefet övmedim ve bunun kanıtını gösteremezsin.
Ayrıca gece görüşlü uçağın 2022'den beri alınacağının sözü verilmiş. Ben istemedim :D

20250727_014326.webp

Ayrıca müdahale ettiler ama zamanında edildi mi? Hayır.
Bunu ben parti olarak isimlendirmiyorum, kim böyle bir sorumsuzluk yaparsa bende onu eleştiririm.

Son düzenleme: