Ben de Bursa Osmangazi'deyim bulunduğum bölgede elektrik kesintisi yaşamadım bugün. Benim bilgisayarım onlarca elektrik kesintisi yaşadı ama herhangi bir sıkıntı çıkarmadı sanırım bilgisayarda PSU elektrik kesintilerine karşı dirençli oluyor tam bir bilgim yok.
Benim bildiğim kadarıyla kaliteli akım koruma prizleri bu konuda yardımcı oluyor, üstteki yorumlarda gördüm akım koruma prizleri dalgalanmaları önler diye yazılmış ama dalgalanmayı önleyen voltaj regülatörleridir. Aldığınız prizin joule değeri yüksek olsun buna dikkat edin ve kaliteli bir marka olsun.

Geçtiğimiz haftalarda dışarıdan gelen elektrik kablolarının temassızlığı mı, yoksa oksitlenmesi mi bilmiyorum elektrik sürekli olarak dalgalanıp eşyalara düşük voltaj veriyordu, bunun yanı sıra elektrik gidip geliyordu. Klima açmaya kalkınca ampuller sürekli dalgalanmaya başlıyor, bilgisayarlarda çekilen GPU gücü bir 40W, bir 200W civarına çıkıp iniyordu. Gerekli yerleri aradıktan sonra 3-4 saat içerisinde gelip düzelttiler. Binanız eskiyse veya bu konu hakkında şüphelendiğiniz bir konu varsa arayın. Meşgule atmaları belki sistem yoğunluğundandır, bir kere aradım meşgul çaldı deyip arayamadım demek doğru olmaz.

Ek olarak şunu bırakmak isterim ki, eğer sorun burada dağıtıcının olup da düzeltilmiyorsa ve bu sorun kaynaklı eşyalarınızda sorun meydana gelirse bana bu olay yaşandıktan sonra dilekçeyle beraber başvurmamı söylemişlerdi.

Planlı elektrik kesintiside olabilir yaşadığınız durum.

Bulunduğum bölgede son zamanlarda hiçbir kesinti veya herhangi bir problem ile karşılaşmadım.

Son düzenleme:
Geçtiğimiz haftalarda dışarıdan gelen elektrik kablolarının temassızlığı mı, yoksa oksitlenmesi mi bilmiyorum elektrik sürekli olarak dalgalanıp eşyalara düşük voltaj veriyordu, bunun yanı sıra elektrik gidip geliyordu. Klima açmaya kalkınca ampuller sürekli dalgalanmaya başlıyor, bilgisayarlarda çekilen GPU gücü bir 40W, bir 200W civarına çıkıp iniyordu. Gerekli yerleri aradıktan sonra 3-4 saat içerisinde gelip düzelttiler. Binanız eskiyse veya bu konu hakkında şüphelendiğiniz bir konu varsa arayın. Meşgule atmaları belki sistem yoğunluğundandır, bir kere aradım meşgul çaldı deyip arayamadım demek doğru olmaz.

Ek olarak şunu bırakmak isterim ki, eğer sorun burada dağıtıcının olup da düzeltilmiyorsa ve bu sorun kaynaklı eşyalarınızda sorun meydana gelirse bana bu olay yaşandıktan sonra dilekçeyle beraber başvurmamı söylemişlerdi.

Planlı elektrik kesintiside olabilir yaşadığınız durum.

Bulunduğum bölgede son zamanlarda hiçbir kesinti veya herhangi bir problem ile karşılaşmadım.
Binalık bir durum yok hocam. Yazdığım gibi bütün mahallede kesiliyor. Hatta mahalleden de öte, çok büyük bir bölgede kesiliyor. Mesela yorumda yazan arkadaşın da bu gece elektriği gitmiş. Pazar pazarında oturuyor. Benim yaşadığım yer ile orası arasında 15 km falan var. Planlı elektrik kesintisinde görünmüyor. Uludağ elektriğe 1 hafta önce mail attım cevap gelmedi. Ben şikayet süreçlerini geçtim zaten. Bu yüzden kesin sonuç alabileceğim bir yol var mıdır diye sordum. Bu gece CIMER'e de yazdım. Belki faydası olur. Amaç kesintilerin önüne geçmek. Anlık kesintiyi çözmek değil. Çünkü çok sık oluyor ve her an elektronik cihazların zarar görme ihtimali var. Bu süreçleri de daha önce yaşadım ve yorumlara yazdım. Aylarca peşlerinden koşturuyoruz. Sonuçta olan her türlü bize oluyor. Öyle bir dilekçe ile hiçbir şey çözülmüyor yani.

Bir dilekçeyle çözülemeyeceğinin farkındayım, zarara uğrarsan belki karşılarlar diye öneri yaptım. Bana yetkililer (186) sorunun elektriğin dalgalanması, voltajın sürekli yükselip alçalması sebepli bozulma gibi bir durum olursa dilekçeyle başvurursam duruma göre zararı karşılayabileceklerini belirtmişlerdi. Ulaştığında bu konu hakkında bilgi iste. Ekstra olarak Şikayetvar'a, X'e yazabilirsin. Umarım çözülür, iyi ki oturduğum bölgede böyle bir sorun yaşamıyorum.

Son düzenleme:
Ben de Bursa osmangazi'deyim bulunduğum bölgede elektrik kesintisi yaşamadım bugün. Benim bilgisayarım onlarca elektrik kesintisi yaşadı ama herhangi bir sıkıntı çıkarmadı sanırım bilgisayarda PSU elektrik kesintilerine karşı dirençli oluyor tam bir bilgim yok.
Benim bildiğim kadarıyla kaliteli akım koruma prizleri bu konuda yardımcı oluyor, üstteki yorumlarda gördüm akım koruma prizleri dalgalanmaları önler diye yazılmış ama dalgalanmayı önleyen voltaj regülatörleridir. Aldığınız prizin joule değeri yüksek olsun buna dikkat edin ve kaliteli bir marka olsun.

Mesken bir evde regülatör ile alakalı pano yaptıramayacağına göre en mantıklısı UPS.