Azure veya AWS bulut sunucusu büyük veriler için uygun mu veya uzun vadeli düşündüğümüzde NAS nasıl olur? Ben almayacağım. O kadar verim yok. Ama uzun vadede ve büyük ölçekli dosyalar için hangisi daha iyi olur? Dediğim şeyler 100 TB diyelim.
Azure veya AWS bulut sunucusu büyük veriler için uygun mu veya uzun vadeli düşündüğümüzde NAS nasıl olur? Ben almayacağım. O kadar verim yok. Ama uzun vadede ve büyük ölçekli dosyalar için hangisi daha iyi olur? Dediğim şeyler 100 TB diyelim.
Azure/AWS ücretli olduğundan ötürü uzun vadede maliyet açısından elbette NAS daha mantıklı olacaktır. Ancak NAS sunucunuzun bir yangın, doğal afet vb. sonucu etkisiz hâle gelme ihtimali de var.
Verim doğal afet olsun, yangın çıksın ama kesinlikle kaybolmasın, ücretini de ödeyebilirim diyorsanız Azure/AWS hizmetlerinden yararlanmanız mantıklı olacaktır. Maliyet benim için önemli, sunucunun herhangi bir suretle hasara uğraması sonucunda oluşacak veri kaybı önemsiz diyorsanız NAS sunucusu mantıklı olabilir.
Verim doğal afet olsun, yangın çıksın ama kesinlikle kaybolmasın, ücretini de ödeyebilirim diyorsanız Azure/AWS hizmetlerinden yararlanmanız mantıklı olacaktır.
Maliyet benim için önemli, sunucunun herhangi bir suretle hasara uğraması sonucunda oluşacak veri kaybı önemsiz diyorsanız NAS sunucusu mantıklı olabilir.