Merhaba,

Azure veya AWS bulut sunucusu büyük veriler için uygun mu veya uzun vadeli düşündüğümüzde NAS nasıl olur? Ben almayacağım. O kadar verim yok. :D Ama uzun vadede ve büyük ölçekli dosyalar için hangisi daha iyi olur? Dediğim şeyler 100 TB diyelim.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Azure veya AWS bulut sunucusu büyük veriler için uygun mu veya uzun vadeli düşündüğümüzde NAS nasıl olur? Ben almayacağım. O kadar verim yok. :D Ama uzun vadede ve büyük ölçekli dosyalar için hangisi daha iyi olur? Dediğim şeyler 100 TB diyelim.

İyi Sosyaller.
Azure/AWS ücretli olduğundan ötürü uzun vadede maliyet açısından elbette NAS daha mantıklı olacaktır. Ancak NAS sunucunuzun bir yangın, doğal afet vb. sonucu etkisiz hâle gelme ihtimali de var.
Verim doğal afet olsun, yangın çıksın ama kesinlikle kaybolmasın, ücretini de ödeyebilirim diyorsanız Azure/AWS hizmetlerinden yararlanmanız mantıklı olacaktır. Maliyet benim için önemli, sunucunun herhangi bir suretle hasara uğraması sonucunda oluşacak veri kaybı önemsiz diyorsanız NAS sunucusu mantıklı olabilir.

Deprem, yangın olayları minimalize de olsa, olabilir diyebiliriz o zaman.

Verim doğal afet olsun, yangın çıksın ama kesinlikle kaybolmasın, ücretini de ödeyebilirim diyorsanız Azure/AWS hizmetlerinden yararlanmanız mantıklı olacaktır.

Evim barkım olmadıktan sonra ne işe yarar ki?

Maliyet benim için önemli, sunucunun herhangi bir suretle hasara uğraması sonucunda oluşacak veri kaybı önemsiz diyorsanız NAS sunucusu mantıklı olabilir.

Bu ayrı bir durum zaten. Teknoloji editörlerinin yaptığı/kullandığı bir şeymiş zaten. Bu daha mantıklı geldi dediğiniz şekilde.