Ardaahm
Gelişen
Öncelikle merhaba dostlar, ben bu akşam taşınabilir hard diskime Cachy OS kurdum. Kendi bilgisayarımın SSD'sinde Windows 11 kurulu. Anlayacağınız ilkel bir dual boot kurulumu yaptım. Sorun şu ki Windows 11'e geçip canım Valorant oynamak istedi, oyunu açtım Secure Boot açmamı istiyor, dedim tamam aktif edeyim Secure Boot'u, gittim açtım. Sonra Save&Exit dedim onayladım. Siyah ekranda kaldı, o yüzden manuel olarak bilgisayar kasası üzerinden tuş ile kapattım, 30 saniye kadar bekleyip tekrar açtım, sonra "System found" hatasını verdi. O yüzden gittim Clear Secure Boot Keys dedim, tekrar Save&Exit. Bu sefer Windows 11 açıldı ancak güvenli önyükleme aktif olmadı haliyle. Dedim madem sıfırladım, keyleri o zaman otomatik tekrar verdirteyim, tekrar girdim BIOS ekranına oradan. Windows UEFI modun altında Secure Boot Mode'u standart haline aldım, tekrar başlattım, yine aynı bu "System found unauthorized" hatası (dipnot: olası bir çözüm olarak Linux'un kurulu olduğu hard diski söktüm ki algılamasın). Sinir oldum akşam akşam. Güvenli önyüklemeyi aktifleştiremedim bir türlü, Windows 11'i veya bilgisayarı yine sağlıklı bir şekilde kullanabiliyorum bu arada, sadece Secure Boot açamıyorum, o yüzden Valorant açılmıyor. Onun dışında kritik bir şey yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim dostlar.