Çözüldü Cachy OS'ta "@" işareti nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yafees
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 116
  • Etiketler Etiketler
    işareti linux
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yafees 119

Üstün
Merhaba, CachyOS KDE kurdum. Ne yaptıysam @ işaretini yapamıyorum. Çözümü nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Aynı hocam düzelmedi, hala pencere açılıyor.

Meta tuşuna basınca bir şey olmuyor. Alt tuşlarına basınca arayüz açılıyor. Bu arada yeni fark ettim, normalde tam tersi olması lazım ama Meta + Q yapınca @ olmuyor.

Klavyede donanımsal olarak Mac ve Win seçenekleri bulunuyor Mac olarak duruyormuş ama Windows'ta sıkıntı olmuyordu şimdi onu Win'e çekince düzeldi.
Türkçe Klavye kullanıyorum ama yine de olmuyor etkinlikler bölümü çıkıyor o bölümün kısayolunu kaldırıyorum yine olmuyor.

@Yafees Linux kullanan bir arkadaşımı aradım az önce, bu durumun KDE Plasma'da yaşanan bilinen bir tuş haritalama çakışması olduğunu söyledi. Sistem altgr tuşunu 3. düzey karakter seçici olarak tanımadığı için düz alt algılayıp etkinlikler menüsünü açıyormuş.

Kısayolu silmek işe yaramaz, çözümü şu şekilde tarif etti sistem ayarları > giriş cihazları > klavye > gelişmiş sekmesine girip 3. düzeyi seçme tuşu başlığı altından sağ alt seçeneğini işaretle ve Uygula'ya bas. Altgr + Q yaptığında etkinlikler açılmayıp ekrana @ yazıyorsa sorun çözülmüştür.

Aynı hocam düzelmedi, hala pencere açılıyor.

Meta tuşuna basınca bir şey olmuyor. Alt tuşlarına basınca arayüz açılıyor. Bu arada yeni fark ettim, normalde tam tersi olması lazım ama Meta + Q yapınca @ olmuyor.

Klavyede donanımsal olarak Mac ve Win seçenekleri bulunuyor Mac olarak duruyormuş ama Windows'ta sıkıntı olmuyordu şimdi onu Win'e çekince düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…