Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
@Yafees Linux kullanan bir arkadaşımı aradım az önce, bu durumun KDE Plasma'da yaşanan bilinen bir tuş haritalama çakışması olduğunu söyledi. Sistem altgr tuşunu 3. düzey karakter seçici olarak tanımadığı için düz alt algılayıp etkinlikler menüsünü açıyormuş.
Kısayolu silmek işe yaramaz, çözümü şu şekilde tarif etti sistem ayarları > giriş cihazları > klavye > gelişmiş sekmesine girip 3. düzeyi seçme tuşu başlığı altından sağ alt seçeneğini işaretle ve Uygula'ya bas. Altgr + Q yaptığında etkinlikler açılmayıp ekrana @ yazıyorsa sorun çözülmüştür.
Aynı hocam düzelmedi, hala pencere açılıyor.
Meta tuşuna basınca bir şey olmuyor. Alt tuşlarına basınca arayüz açılıyor. Bu arada yeni fark ettim, normalde tam tersi olması lazım ama Meta + Q yapınca @ olmuyor.
Klavyede donanımsal olarak Mac ve Win seçenekleri bulunuyor Mac olarak duruyormuş ama Windows'ta sıkıntı olmuyordu şimdi onu Win'e çekince düzeldi.
Klavyen ingilizce kalmis olabilir, Shift + 2'yi deneyebilir misin?
- Makaleler
- 9
İngilizce klavye kullanıyorsanız Shift + 2.
Türkçe klavye için ALT GR + Q
Türkçe klavye için ALT GR + Q
Hangi kombinasyonu deniyorsun ki? Shift + 2 de mi olmuyor?Türkçe Klavye kullanıyorum ama yine de olmuyor etkinlikler bölümü çıkıyor o bölümün kısayolunu kaldırıyorum yine olmuyor.
Ben
Altr Gr + Q ile yapabiliyorum.Yafees 119
Üstün
Hangi kombinasyonu deniyorsun ki? Shift + 2 de mi olmuyor?
Shift + 2 basınca tek tırnak çıkıyor sadece.
Hocam, sadece Q işareti çıkıyor o zaman.
Ayarlar bu şekilde.
Son düzenleyen: Moderatör:
@Yafees Linux kullanan bir arkadaşımı aradım az önce, bu durumun KDE Plasma'da yaşanan bilinen bir tuş haritalama çakışması olduğunu söyledi. Sistem altgr tuşunu 3. düzey karakter seçici olarak tanımadığı için düz alt algılayıp etkinlikler menüsünü açıyormuş.
Kısayolu silmek işe yaramaz, çözümü şu şekilde tarif etti sistem ayarları > giriş cihazları > klavye > gelişmiş sekmesine girip 3. düzeyi seçme tuşu başlığı altından sağ alt seçeneğini işaretle ve Uygula'ya bas. Altgr + Q yaptığında etkinlikler açılmayıp ekrana @ yazıyorsa sorun çözülmüştür.
Yafees 119
Üstün
Aynı hocam düzelmedi, hala pencere açılıyor.
Meta tuşuna basınca bir şey olmuyor. Alt tuşlarına basınca arayüz açılıyor. Bu arada yeni fark ettim, normalde tam tersi olması lazım ama Meta + Q yapınca @ olmuyor.
Klavyede donanımsal olarak Mac ve Win seçenekleri bulunuyor Mac olarak duruyormuş ama Windows'ta sıkıntı olmuyordu şimdi onu Win'e çekince düzeldi.
Son düzenleyen: Moderatör: