Az önce cachyOS için güncellemeler geldi. Güncelleme sonrası OBS'yi açtığımda obs-webrtc hatası almaya başladım.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Daha gerçekçi çözüm:
Önce bu komutu girip paketleri yükleyin:
Sonra da sistemdeki güncel 1.7.2 kütüphanesine, 1.7.1 adında sahte bir kısayol (köprü) oluşturun:
Önce bu komutu girip paketleri yükleyin:
Bash:
sudo pacman -S libjuice
Sonra da sistemdeki güncel 1.7.2 kütüphanesine, 1.7.1 adında sahte bir kısayol (köprü) oluşturun:
Bash:
sudo ln -s /usr/lib/libjuice.so.1.7.2 /usr/lib/libjuice.so.1.7.1
Daha bir şey görmedin. Fedora için 14 sayfa yazdım. CachyOS yazısı bir günde üç sayfa oldu 
bahtsızkarakter
Çalışkan
En az uğraştıran Fedora mı Arch mı ? Ona göre kuracağım hocam.Daha bir şey görmedin. Fedora için 14 sayfa yazdım. CachyOS yazısı bir günde üç sayfa oldu![]()
"libdatachannel" mı güncellendi? Öyle olduysa son sürüm derlenmediği içindir. "obs-studio-browser"dan kaynaklanıyorsa
yay -S obs-studio-with-websockets yazıp onay verin, olmazsa /usr/lib/obs-plugins/ dizininde obs-webrtc.so dosyasının adını obs-webrtc.so.bak değiştirin.Sen direkt kasayı at abi olmayacak bu.Daha bir şey görmedin. Fedora için 14 sayfa yazdım. CachyOS yazısı bir günde üç sayfa oldu![]()
KDE'de sadece tasarımda hata gördüm, masaüstüne eklenen "Web Tarayıcı" aynı Windows XP gibi kendiliğinden spamlıyor. Şu an yaşanmıyor, ona bir daha bakacaktım da Windows'da işim var diye 1 gündür geçemedim. Bir de ekran gitme sorunu yaşadım, Windows + L ile kilit ekranında hiçbir şey yapmazsak geliyor ama hareket algılasa kararıyordu, reset atınca düzeldi.Bu CachyOS bu kadar sorunlu bir işletim sistemi mi? Sürekli sorun konusu görüyorum da.
Blorp42
Uzman
Direkt discord sunucularından destek almanı tavsiye ederim aşırı aktiflerdi.Daha bir şey görmedin. Fedora için 14 sayfa yazdım. CachyOS yazısı bir günde üç sayfa oldu![]()
Napsın Windows casus yazılımını mı kullansın
Sorunu Gemini'ın önerisi ile çözdüm:
Bu sorunu hızlıca aşmak ve acil durumlarda OBS'yi tekrar çalışır duruma getirmek için sorunlu eklentiyi geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. İşte izlemeniz gereken adımlar:
Sorunlu Eklenti Dosyasının Konumunu Tespit Etmek
Eklentinin fiziksel konumunu bularak müdahale edeceğiz. Terminale şu komutu girin:
Eklentiyi Devre Dışı Bırakmak
Bulduğumuz eklenti dosyasının sonuna .bak uzantısı ekleyerek OBS'nin yükleme sırasında bu dosyayı atlamasını sağlıyoruz:
Önemli Not: İkinci dosya yolu (/usr/lib64) için aynı komutu girdiğinizde aşağıdaki gibi bir hata almanız normaldir. Arch tabanlı sistemlerde /usr/lib64 dizini genellikle /usr/lib dizinine giden bir kısayoldur (symlink). Yani ilk komutu girdiğinizde işlem zaten tamamlanmış olur:
Bu işlemin ardından OBS herhangi bir çökme yaşamadan doğrudan açılacaktır. İlerleyen dönemde WebRTC bağlantısına tekrar ihtiyaç duyarsanız, eklentinin güncel sürümünü (veya bağımlılıklarını) tekrar kurarak .bak uzantılı eski dosyayı silebilirsiniz.
Bu sorunu hızlıca aşmak ve acil durumlarda OBS'yi tekrar çalışır duruma getirmek için sorunlu eklentiyi geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. İşte izlemeniz gereken adımlar:
Sorunlu Eklenti Dosyasının Konumunu Tespit Etmek
Eklentinin fiziksel konumunu bularak müdahale edeceğiz. Terminale şu komutu girin:
Bash:
❯ find ~/.config/obs-studio/plugins /usr/lib/obs-plugins /usr/lib64/obs-plugins -name "*webrtc*.so" 2>/dev/null
/usr/lib/obs-plugins/obs-webrtc.so
/usr/lib64/obs-plugins/obs-webrtc.so
Eklentiyi Devre Dışı Bırakmak
Bulduğumuz eklenti dosyasının sonuna .bak uzantısı ekleyerek OBS'nin yükleme sırasında bu dosyayı atlamasını sağlıyoruz:
Bash:
❯ sudo mv /usr/lib/obs-plugins/obs-webrtc.so /usr/lib/obs-plugins/obs-webrtc.so.bak
[sudo] password for recep:
Önemli Not: İkinci dosya yolu (/usr/lib64) için aynı komutu girdiğinizde aşağıdaki gibi bir hata almanız normaldir. Arch tabanlı sistemlerde /usr/lib64 dizini genellikle /usr/lib dizinine giden bir kısayoldur (symlink). Yani ilk komutu girdiğinizde işlem zaten tamamlanmış olur:
Bash:
❯ sudo mv /usr/lib64/obs-plugins/obs-webrtc.so /usr/lib64/obs-plugins/obs-webrtc.so.bak
mv: '/usr/lib64/obs-plugins/obs-webrtc.so' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok
Bu işlemin ardından OBS herhangi bir çökme yaşamadan doğrudan açılacaktır. İlerleyen dönemde WebRTC bağlantısına tekrar ihtiyaç duyarsanız, eklentinin güncel sürümünü (veya bağımlılıklarını) tekrar kurarak .bak uzantılı eski dosyayı silebilirsiniz.