CachyOS Hyprland vs EndeavourOS Hyprland

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13021
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 854
  • Etiketler Etiketler
    hyprland
Nereden bulabilirim? Böyle temaları.

Yusuf ipek'ten görmüştüm hyprland'i çok güzel görünüyor.
Hyprland uğraştırıcı bir şey. Bu sebeple, Linux ile ilgili bilgisi az olanlara ya da yeni geçenlere bu tür pencere yöneticilerini pek önermiyorum. Ben CachyOS Hyprland kullanıyorum. Config dosyasını, Hyprland sitesindeki example config'i düzenleyerek hazırladım. Tavsiyem ise, CachyOS kernel'i sebepli sorun yaşatabilir. Ayrıca, kendiniz sıfırdan hazırlayacaksanız EndeavourOS daha temiz gelir ve kolay hazırlanır.

Yeni geçmedim ya daha önce 5 6 tane dağıtım kullandım. Sonra Windows'a geçtim. Sıfırdan hazırlayacaksınız derken neden bahsettiğinizi anlamadım. Kernelin sorun olması ne gibi sorunlara yol açar?

Ayri konu acin yardimci oluruz.

Hocam ben o anlamda demedim mesela Windows için arka plan yapan siteler var ya onun gibi seçmeli sordum da ben neyse.

Yeni geçmedim ya daha önce 5 6 tane dağıtım kullandım. Sonra Windows'a geçtim. Sıfırdan hazırlayacaksınız derken neden bahsettiğinizi anlamadım. Kernelin sorun olması ne gibi sorunlara yol açar?
CachyOS, farklı bir kernel kullandığı için sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ben şu ana kadar sorun yaşamadım ama belli olmaz yine de. Sıfırdan hazırlama yapacaksanız, hazır bir tane config alıp kullanmayacaksanız dedim, sıfırdan hazırlama çok zor değil aslında. Wiki sayfası oldukça anlaşılır. Örnek config dosyasını incelerseniz de mantığını anlarsınız. Sonrasında ise bir bar uygulaması indirip onun da config dosyasını yapılandırmak kalıyor.

Hocam arkaya bir tane hareketli arka plan koyarım. Beni o RAM'i ne kadar kullanıyor onun gibi eklentiler cezbediyor. Bir de Lutris diye uygulama var içinde her şeyi yapabiliyorsun oyun olarak her şey kurulu. Cidden Windows'ta azap çekiyorum bunları görünce.

Valla bilemiyorum ne kadar kullanacağını. Benim Linux Hyprland cihazım, boşta iken 1.5 GB RAM kullanıyor. Biraz fazla olabilir; i3wm'de 800 MB civarındaydı. Bu benim için pek sorun değil RAM kullanımı. Ayrıca, Hyprland’de duvar kağıdı bile kod yazarak ayarlanıyor, bunu da belirtelim.

Temayı kendiniz kişiselleştirebilirsiniz. Hangisinin default'u daha iyi derseniz her şey kısayol olduğundan bu çok kişisel bir soru olur. Github'dan dotfiles kurup default olmayan bir tema kullanmanızı daha fazla tavsiye ederim.

Dağıtım olarak Cachy mi Endeavour mu derseniz ben EndeavourOS'da dracut yüzünden uzun vadede çok sorun yaşadım. İlk 3-4 ay sorunsuz çalıştı ama sonra dracut'u mkinitcpio ile değiştirmek zorunda kaldım ve en son sistemi live USB'ye ihtiyaç duyacak düzeyde çökerttim. Cachy ile daha stabil bir deneyimim oldu. Onu da 6 ay civarı kullandım.

Nasıl yani fotoğrafı kod yazarak mı ekliyoruz mis gibi vallahi şakasız diyorum. Aradığım deneyim bu işte 1.5 gb baya fazlaymış. Neyse 16 gb ram zaten.

EndeavourOS. Ayrıca retro oyun emülatörleri retroarch ile oynanır. PS4 emulatörü daha betada gibi bir şey. PS3 emulatörü de çok sistem istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…