CachyOS Hyprland vs EndeavourOS Hyprland

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13021
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 482
  • Etiketler Etiketler
    hyprland
Nasıl yani fotoğrafı kod yazarak mı ekliyoruz? Mis gibi vallahi şakasız diyorum. Aradığım deneyim bu işte 1.5 GB baya fazlaymış. Neyse 16 GB ram zaten.
Fotoğraf da diğer her şey gibi config düzenlenerek değiştiriliyor. 1.5 GB günümüzde çok değil. Şu an kullandığım Nobara KDE boşta 4 GB kullanıyor. Önemli olan o RAM'i gerçek bir işe ne kadar aktarabildiği. CPU ve GPU gibi gerçek zamanlı güç tüketen kaynakları nasıl yönettiği. Boşta %1 CPU, %0 GPU kullanımına sahibim. Bunun sebebi de temanın sadeliği, tema değiştirdiğim anda GPU boşta %50'lere bile ulaşabiliyor.

Ekstra olarak oyun konusunda size kendi deneyimlerimi aktarmak isterim. Ben başta hep Lutris kullanmıştım. Ancak save dosyalarına vs. ulaşmak Lutris ile çok zor. Ayrıca oyun bazlı ayarları tek tek her oyun için yapmam gerekiyordu ve bu zor oluyordu. Sonrasında oyunları Heroic'e kurmaya başladım. Bu oyunlar orijinal Epic oyunuymuş gibi harika bir hal almıştı. Çok memnundum. Ancak sonra keyfi olarak Bottles'a geçme kararı aldım. Sebebim ise eklediğim birkaç oyunun gereksinimlerinin otomatik yüklenmemesi sebebiyle sorunlar yaşamamdı. Bottles'ta gereksinimleri 1 kez kurunca o şişeye bağlı tüm oyunlarda çalışırken Heroic her oyun için ayrı şişeler oluşturup tekrardan gereksinimlerin kurulmasını gerektiriyordu. Lutris'de benzer şekilde gereksinimler konusunda birkaç sorun çıkartmıştı.

Şu anda kullandıklarım:
Steam: Steam + GE-Proton9.11
Epic/GOG: Heroic Games Launcher + GE-Proton9.11
Diğer oyunlar (EA, Ubisoft): Bottles + Wine-GE-Proton8.26

Not: GE-Proton sürümlerini kurmak için ProtonPlus uygulamasını kullanıyorum. Bottles'a normalde Wine-GE-Proton kurmanız biraz zor olabilir. Ancak eski oyunları veya korsan oyunları da açmak istiyorsanız yapsanız daha iyi olur. Ben ChatGPT yardımıyla yapmıştım. Heroic'ten bir klasörü Bottles'a kopyalıyorsunuz.

Ek olarak gOverlay ve mangohud kurarsanız FPS ve sıcaklık değerlerinizi takip edebilirsiniz. Heroic ve Bottles bunu doğrudan destekliyor. Steam'de ise mangohud'un çalışması için her oyuna kod girmeniz gerekiyor.

Fotoğraf da diğer her şey gibi Config düzenlenerek değiştiriliyor. 1.5 GB günümüzde çok değil. Şu an kullandığım Nobara KDE boşta 4 GB kullanıyor. Önemli olan o RAM'i gerçek bir işe ne kadar aktarabildiği. CPU ve GPU gibi gerçek zamanlı güç tüketen kaynakları nasıl yönettiği. Boşta %1 CPU, %0 GPU kullanımına sahibim. Bunun sebebi de temanın sadeliği, tema değiştirdiğim anda GPU boşta %50'lere bile ulaşabiliyor.

Hocam Windows RAM'lerin anasını ağlatıyor. 200 tane bomboş uygulama var. O yüzden dediğinizde haklısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni bilgisayar alacağım. Bu iki dağıtımı sevdim. Hyprland masaüstünü kullanacağım. Yapacağım şeyler şunlardır:
  • PS3, PS4, PSP, PS1, PS2 gibi emülatörlerden oyun oyanacağım. Lutris'den oynanıyormuş her halde.
  • RAM kullanımları 700-800 MB gibi bir şey kullanırlarsa çok güzel olur.
  • Güncelleme hangisinde hızlı geliyor?
  • Hangisinin topluluğu daha geniş?
  • GIMP gibi uygulamaları kullanacağım.
  • Grafik arayüzleri nasıldır? Video varsa link olarak atabilirseniz çok müteşekkir olurum.

EndeavourOS Hyprland kullan.
Ayrıca CachyOS kernelini istersen zaten EndeavourOS üzerinde kurabiliyorsun.
İnternetten Sevdiğin bir görünüm paketlerinden birini kurabilirsin.
İkisi de Arch Tabanlı ve EndeavourOS'u kurarken paketleri kaldırmazsanız Yardımcı paketler yani git ve yay gibi yardımcı programlar otomatik indirilmiş oluyor.

Nereden bulabilirim? Böyle temaları.

İnternet üzerinden çoğunlukla GitHub üzerine yüklüyorlar.

Hyprland Dotfiles yazarsan birçok yapılmış tema karşına çıkacaktır mesela.

End-4 Dotfiles=GitHub - end-4/dots-hyprland: i hate minimalism so...

Hypr=GitHub - prasanthrangan/hyprdots: // Aesthetic, dynamic and minimal dots for Arch hyprland

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft Store birkaç oyun aldım. Microsoft Store da her halde çalışmıyormuş Linux. Pek geçesim kalmadı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt