Herdeja

Uzman
Merhaba arkadaşlar, Linux'a geçmeyi planlıyorum. 2 büyük sorunum var, onları çözmem gerekiyor. 1. Armoury Crate'in alternatifini bulmam lazım ki sıvı soğutmamı, anakartımı vs. kontrol edebileyim. Ekipmanlarımın çoğu ASUS ve Razer Barracuda Pro kulaklığım için Razer Synapse THX spatial özelliğini kullanabilmek için bu 2 engel var önümde. Bunları bir şekilde çözersem Linux'a en sonunda geçmiş olacağım.

Merhaba arkadaşlar, Linux'a geçmeyi planlıyorum. 2 büyük sorunum var, onları çözmem gerekiyor. 1. Armoury Crate'in alternatifini bulmam lazım ki sıvı soğutmamı, anakartımı vs. kontrol edebileyim. Ekipmanlarımın çoğu ASUS ve Razer Barracuda Pro kulaklığım için Razer Synapse THX spatial özelliğini kullanabilmek için bu 2 engel var önümde. Bunları bir şekilde çözersem Linux'a en sonunda geçmiş olacağım.
BIOS üzerinden de kontrol edebiliyorsunuz zaten eğer günlük ayar değiştiririm demiyorsanız.
Diğer yandan ben koplaya/ yapıştır yapmak istemiyorum ama yapay zekaya sorarsanız birkaç G-Helper gibi alternatif ismi veriyor.

Windows sanal makine kurup, aygıtlarınızı düzgün şekilde tarattırırsanız Razer Synapse vb. uygulama ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Dostum selam, Linux'a geçmene engel olacak durumlar değil bunlar, topluluk sağ olsun ikisinin de çözümü var, Armoury Crate Alternatifi Linux'ta Armoury Crate'ten çok daha hafif ve stabil çalışan OpenRGB ve ASUS donanımlar için özel geliştirilen asusctl (ASUS-rog-gui) kullanabilirsin. Sıvı soğutmanı, fan eğrilerini ve anakart RGB'lerini bunlarla çok rahat kontrol edersin.Razer & THX Spatial Razer donanımların genel ayarları için OpenRazer ve Polychromatic kullanılıyor. THX'in Linux sürümü yok ancak Linux'un modern ses motoru (PipeWire) çok daha güçlü. EasyEffects kurup içine kulaklığın için autoeq profili ve convolver (sanal çevresel ses) eklentisi atarsan THX'ten çok daha kaliteli ve nokta atışı ses kasabileceğin 3d uzamsal ses elde edersin.
Donanımların güncel olduğu için güncel kernel kullanan fedora veya oyun/performans odaklı cachyos gibi bir dağıtımla başlarsan bu araçları kurman çok daha kolay olur. Şimdiden kolay gelsin.

Dostum selam, Linux'a geçmene engel olacak durumlar değil bunlar, topluluk sağ olsun ikisinin de çözümü var, Armoury Crate alternatifi Linux'ta Armoury Crate'ten çok daha hafif ve stabil çalışan OpenRGB ve ASUS donanımlar için özel geliştirilen asusctl (ASUS-ROG-GUI) kullanabilirsin. Sıvı soğutmanı, fan eğrilerini ve anakart RGB'lerini bunlarla çok rahat kontrol edersin.Razer & THX spatial Razer donanımların genel ayarları için openrazer ve polychromatic kullanılıyor. THX'in Linux sürümü yok ancak Linux'un modern ses motoru (pipewire) çok daha güçlü. EasyEffects kurup içine kulaklığın için autoeq profili ve convolver (sanal çevresel ses) eklentisi atarsan THX'ten çok daha kaliteli ve nokta atışı ses kasabileceğin 3D uzamsal ses elde edersin.
Donanımların güncel olduğu için güncel kernel kullanan Fedora veya oyun/performans odaklı CachyOS gibi bir dağıtımla başlarsan bu araçları kurman çok daha kolay olur. Şimdiden kolay gelsin.

Aslında ben oyun için değil, daha çok yazılım geliştirme için kullanacağım fakat ağır oyunlar da oynamayı severim. Önerebileceğiniz başka dağıtım var mı acaba?

Aslında ben oyun için değil, daha çok yazılım geliştirme için kullanacağım fakat ağır oyunlar da oynamayı severim. Önerebileceğiniz başka dağıtım var mı acaba?
Eğer yazlım geliştirmeyle ilgileniyorsanız zaten bütün Linux dağıtımları o iş için uygundur. Cachyos önermemin sebebi çok hızlı ve tepkisel olması. Eğer NVIDIA kullanıyorsan fedora sorun çıkartabilir. Eğer oyun benim için önemli sorun çıkartmasın aynı anda kod da yazabileyim diyorsan cachyos dışında bazzite da bu konuda çok başarılı. Yine de bence cachyos kullan işlemcine özel optimizasyonlar ve yine işlemcine özel kod editörü derlemeleri gibi özellikler sunuyor kendi proton sürümleri bile var. Ve çok hızlı çalışıyor. Herhangi bir sorun olursa sorabilirsin. (Cachyosda kurulum anından sonra bir tuşa basarak bütün oyun paketlerini kurabiliyorsun kendim de RDR 2 gibi ağır oyunlar oynayıp bir yandan da arduino, raspberry pi ile uğraşırım bu yüzden cachyos kullanıyorum)